Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό κλείσιμο της εβδομάδας στις ευρωαγορές

Με κέρδη έκλεισαν την τελευταία συνεδρίασης της εβδομάδας οι ευρωαγορές, περιορίζοντας τις απώλειες από δύο συνεδριάσεις σημαντικών απωλειών.

Με κέρδη έκλεισαν την τελευταία συνεδρίασης της εβδομάδας οι ευρωαγορές, περιορίζοντας τις απώλειες από δύο συνεδριάσεις σημαντικών απωλειών.

Το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε στο άνοιγμα των ευρωαγορών από την ανακοίνωση για την ανεργία στις ΗΠΑ ανεστράφη από τις εικασίες για μείωση των επιτοκίων από την Fed, από την ανοδική αντίδραση της Wall Street, καθώς και από την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου που έδωσε ώθηση στον τομέα της ενέργειας.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε ενισχυμένος κατά 2,69%, στις 4.387,14 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκε και η Φρανκφούρτη με τον δείκτη DAX 30 να σημειώνει κέρδη 2,59% στις 4.938,46 μονάδες, ενώ ακολούθησε και το Παρίσι με τον CAC 40 να ενισχύεται κατά 2,42% κλείνοντας στις 3.469,12 μονάδες.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 αναρριχήθηκε στις 219,26 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 1,8%. 

Στο Λονδίνο πρωτοστάτησαν στην άνοδο οι εταιρείες ενέργειας με την BP και την Tullow Oil να καταγράφουν κέρδη άνω του 4%, ενώ και ο κολοσσός των εξορύξεων Rio Tinto ενισχύθηκε κατά 4,4%.

Εντυπωσιακά κέρδη και για την British Airways που ενισχύθηκε κατά 11,8% μετά την πρόβλεψη ότι θα κλείσει με κέρδη το έτος, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις περί του αντιθέτου.

Στη Φρανκφούρτη ώθηση έδωσε η μετοχή της εταιρείας αντασφαλίσεων Munich Re με άνοδο 6,6%, ενώ στο Παρίσι ξεχώρισε η μετοχή της ασφαλιστικής ΑΧΑ που κατέγραψε κέρδη 0,77%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v