Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση μεγαλύτερη του 2% στις ευρωαγορές

Στο «κόκκινο» κινούνται οι μετοχές στις κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς οι ανησυχίες για τα εταιρικά αποτελέσματα επισκιάζουν την συντριπτική νίκη του Μπαράκ Ομπάμα στις αμερικανικές εκλογές.

Στο «κόκκινο» κινούνται οι μετοχές στις κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα της ArcelorMittal και της Carlsberg επισκίασαν την συντριπτική νίκη του Μπαράκ Ομπάμα στις αμερικανικές εκλογές.

Οι αναλυτές εξακολουθούν να εκφράζουν ανησυχία για την πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιρειών, σημειώνοντας πως το δ’ τρίμηνο θα είναι σημαντικά πιο αδύναμο από το γ’ τρίμηνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 876 εταιρείες της Δυτικής Ευρώπης που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα από τις 7 Οκτωβρίου, έχουν εμφανίσει πτώση κερδών 6,3% κατά μέσο όρο.

Ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 2,16% στις 5.166 μονάδες, ο δείκτης FTSE του Λονδίνου χάνει 2,64% στις 4.517 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 2,76% κινείται ο δείκτης CAC του Παρισιού, στις 3.588 μονάδες.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές επιδίδονταν σε νέο ράλι, με τον δείκτη Nikkei του Τόκιο να ενισχύεται κατά 4,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v