Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Φορτσάρουν" οι ευρωπαϊκές αγορές

Έξι στις έξι ανοδικές συνεδριάσεις «μετρά» η Ευρώπη καθώς καταλαγιάζουν οι ανησυχίες για τα εταιρικά κέρδη. Ανοδικό ξεκίνημα δείχνουν τα futures της Wall Street.

Έξι στις έξι ανοδικές συνεδριάσεις «μετρά» η Ευρώπη, καθώς τα αποτελέσματα των Marks & Spencer και Clariant φαίνεται να καταλαγιάζουν τις ανησυχίες σχετικά με τα εταιρικά κέρδη, ενώ την ίδια ώρα υποχωρούν τα διατραπεζικά επιτόκια.

Σημαντικές πιέσεις συνεχίζουν πάντως να δέχονται οι μετοχές των Swiss Re, που υποχωρεί κατά 6% περίπου, και Royal Bank of Scotland, που χάνει περίπου 7%.

Ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης ενισχύεται κατά 1,6%, ενώ κέρδη μεγαλύτερα του 2% καταγράφει ο δείκτης CAC του Παρισιού. Υψηλότερα κατά 1,6% κινείται και ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο.

Εν τω μεταξύ, σε άνοιγμα της Wall Street από υψηλότερο επίπεδο παραπέμπουν τα futures του Dow Jones και του S&P 500, καθώς οι αμερικανοί οδεύουν προς τις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως το μεγαλύτερο μέρος των «κακών ειδήσεων» σχετικά με την οικονομία και τα εταιρικά κέρδη έχει ήδη προεξοφληθεί στις τιμές των μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v