Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη συνεδρίαση κερδών στις ευρωαγορές

Τρίτη συνεχής συνεδρίαση κερδών για τις ευρωαγορές. Άνοδος 1,26% για DAX. Οι μειώσεις επιτοκίων, η ένεση ρευστότητας της Fed προς αναπτυσσόμενες οικονομίες και ευοίωνες εταιρικές ανακοινώσεις έφεραν την άνοδο.

Άνοδος για τρίτη συνεχή μέρα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις ανακοινώσεις παγκοσμίως για μείωση των επιτοκίων και την κίνηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να προμηθεύσει 120 δισ. δολάρια στη Ν.Κορέα, τη Σιγκαπούρη, τη Βραζιλία και το Μεξικό για τόνωση της ρευστότητας.

Συγκεκριμένα ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο παρουσίασε άνοδο 1,16%  κλείνοντας στις 4291 μονάδες. Η Φραγκφούρτη κινήθηκε ανοδικά, μετά από το χτεσινό διάλειμμα, με τον DAX 30 να κλείνει στις 4869 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,26%. Το ανοδικό κλίμα ακολούθησε και το Παρίσι που ανέτρεψε την ελαφρώς πτωτική τάση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κλείνοντας  στις 3407 μονάδες, με τον δείκτη CAC 40 να παρουσιάζει αύξηση 0,15%.

Σημειώθηκε ανοδική κίνηση σχεδόν για το σύνολο των επιχειρηματικών κλάδων, με τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων να πρωτοστατούν, καθώς οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και ως εκ τούτου της κατανάλωσης πρώτων υλών βελτιώνονται. Ειδικότερα, οι μετοχές των κολοσσών στο χώρο των εξορύξεων ΒΗP Billiton , Rio Tinto γνώρισαν σημαντικότατη άνοδο άνω του 5%.

Από τον τραπεζικό χώρο ξεχώρισε η μετοχή της Deutsche Bank που εκτινάχθηκε κατά 16% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, που ήταν καλύτερα του αναμενομένου, για το 3ο τρίμηνο του 2008. Αντίστοιχα, η μετοχή της Alcatel- Lucent απογειώθηκε κατά 20% αφού τα δημοσιευμένα αποτελέσματα της εταιρείας διέψευσαν τις προεξοφλημένες προβλέψεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v