Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη σε Ευρώπη μετά το μπαράζ μείωσης επιτοκίων

Ανοδική πορεία για τις ευρωπαϊκές αγορές, με στήριξη τόσο από τη μείωση επιτοκίων σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και από καλύτερα των αναμενόμενων μεγέθη κορυφαίων εταιρειών. Κέρδη 2,25% για DAX.

Σε τροχιά ανόδου για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, στην οποία σήμερα «συμμετέχει» και ο DAX 30, καθώς η μείωση επιτοκίων από Fed, Κεντρική Τράπεζα Κίνας και Ταϊβάν, συνηγορεί ότι σε αντίστοιχη κίνηση θα προχωρήσει και η ΕΚΤ την ερχόμενη εβδομάδα (συνεδριάζει στις 6 Νοεμβρίου).

Παράλληλα η ανακοίνωση ιδιαίτερα θετικών οικονομικών μεγεθών γ’ τριμήνου από κορυφαίους ευρωπαϊκούς ομίλους, όπως οι Deutsche Bank και Royal Dutch Shell, συντείνει στη διατήρηση της θετικής επενδυτικής ψυχολογίας.

Η σημαντική υποχώρηση των αποτιμήσεων από τις αρχές Οκτωβρίου, ενισχύει τη διάθεση ανάληψης έστω και με ιδιαίτερη προσοχή ρίσκου από τους επενδυτές, οι οποίοι μοιάζουν να «ξεθαρρεύουν» προχωρώντας σε αύξηση των μετοχικών τοποθετήσεών τους.

Άνοδος 2,25% για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 4927 μονάδων, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,66% στις 4255 μονάδες, ενώ κατά 1,73% υψηλότερα κινείται ο CAC 40 πλησίον των 3461 μονάδων.

Ισχυρά ανοδικά κινήθηκαν οι μεγαλύτερες ασιατικές αγορές με τον Nikkei να σημειώνει κέρδη της τάξης του 9,96% και τον Hang Seng να κινείται 11,5% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v