Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίστηκε η πτώση στις ευρωαγορές λόγω ΕΚΤ

Περιορίστηκαν οι απώλειες των ευρωαγορών, μετά την δήλωση του J.C.Trichet για πιθανή μείωση των επιτοκίων την ερχόμενη εβδομάδα. «Βουτιά» 9% στην αγορά της Αυστρίας.

Σε χαμηλότερα επίπεδα έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς συνεχίστηκε η προσφυγή κορυφαίων τραπεζικών οίκων της ηπείρου σε εξωτερικές πηγές χρηματοδότησης, η οποία και επισκίασε την αυξανόμενη προσμονή για μειώσεις επιτοκίων.

Ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 1,9% στις 195,04 μονάδες, έχοντας διολισθήσει έως το χαμηλό των 188,11 μονάδων. Οι απώλειες του δείκτη περιορίστηκαν κατόπιν των δηλώσεων του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι ενδέχεται να μειώσει τα επιτόκια την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,79% στις 3.852 μονάδες και ο CAC 3,96% στις 3.067 μονάδες, ενώ, χάρη στο εντυπωσιακό ράλι της Volkswagen, οι απώλειες για τον DAX 30 στην Φρανφκούρτη περιορίστηκαν στο 0,22% στις 4.286 μονάδες.

Το Χρηματιστήριο της Αυστρίας διολίσθησε σχεδόν 9% εξαιτίας των φόβων για το άνοιγμα της χώρας στις τράπεζες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Η τιμή της Volkswagen υπερδιπλασιάστηκε στα 520 ευρώ από 210,85 ευρώ την Παρασκευή, κατόπιν της δήλωσης της Porsche ότι θέλει να αγοράσει τα τρία τέταρτα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v