Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωαγορές -"Βουτιά" για Ασία

Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωαγορές μετά τις "βουτιές" σε Wall και Ασία, με το επίκεντρο σε εταιρικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου, που "περιγράφουν" τις επιπτώσεις της κρίσης ανά κλάδο. Κέρδη Nestle 7%.

Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωαγορές μετά τις "βουτιές" σε Wall και Ασία, με το επίκεντρο στα εταιρικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου, που "περιγράφουν" τις επιπτώσεις της κρίσης στους επιχειρηματικούς κλάδους.  

Οι συναλλαγές στην Ευρώπη άνοιξαν πτωτικά στον απόηχο της νέας «βουτιάς» στην Wall Street χθες και στα ασιατικά χρηματιστήρια το πρωί.

Η πτώση περιορίστηκε γρήγορα μετά το άνοιγμα, καθώς επικρατούν αγορές τίτλων που έχουν υποχωρήσει σε συγκριτικά ελκυστικά επίπεδα και εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν "αμυντικα΄" στην κρίση.

Το μεσημέρι, ωστόσο, οι πιέσεις επιστρέφουν και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,05% στις 3.998 μονάδες, ο DAX 2,03% στις 4.478 μονάδες και ο CAC 1,42% στις 3.251 μονάδες.

H Nestle κερδίζει 7,1% κατόπιν της αναβάθμισης των ετήσιων προβλέψεών της και η Syngenta κερδίζει 3,7%.

Στον αντίποδα, η ABB Ltd., διολισθαίνει 12% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τις αγορές.

«Πολλές μετοχές είναι φθηνές», δηλώνει στο Bloomberg ο Jane Coffey, της Royal London Asset Management, συμπληρώνοντας ότι η Nestle είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Ο δείκτης Stoxx 600 αποτιμάται με συντελεστή Ρ/Ε 8,7. Στις 10 Οκτωβρίου, ο συντελεστής είχε διολισθήσει στο 8,5 που είναι το χαμηλότερο επίπεδο στην ιστορία.

Ο μέσος όρος των τελευταίων πέντε ετών ήταν 16,2, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Ο δείκτης MSCI World κινείται στο 11,4 ενώ ο αμερικανικός S&P στο 18,3.

Στην Ασία, ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2004 με πτώση 4,4%.

Ο Nikkei διολίσθησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έως 5,5% και οι απώλειές του διαμορφώνονται αυτή την ώρα στο 2,5%.

Το «σήμα» για το ασιατικό «ξεπούλημα» έδωσε η προηγούμενη συνεδρίαση στην Wall Street, όπου ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 5,69%, ο Nasdaq 4,77% και ο S&P 6,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v