Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντικά κέρδη σε ευρωαγορές και Ασία

Η στήριξη στις τράπεζες Ολλανδίας και Ν. Κορέας προσφέρει περιθώρια ανοδικής αντίδρασης στα διεθνή χρηματιστήρια. "Ράλι" 20% για τη μετοχή της ING, στο +2% τα κέρδη DAX και CAC.

Η στήριξη στις τράπεζες Ολλανδίας και Ν. Κορέας προσφέρει περιθώρια ανοδικής αντίδρασης στις διεθνείς αγορές, αλλά οπωσδήποτε η επενδυτική ψυχολογία παραμένει επίφοβη, εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 1,4% στις 4.110 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη κερδίζει 2,11% στις 4.882 μονάδες και ο CAC 1,78% στις 3.389 μονάδες.

Η ING Groep έλαβε 10 δισ. ευρώ από την ολλανδική κυβέρνηση για την τόνωση των κεφαλαίων της, κατόπιν της διολίσθησης της μετοχής της στα χαμηλότερα επίπεδα 13 ετών την περασμένη εβδομάδα. Η μετοχή της ING καταγράφει ράλι 21% στις ευρωπαϊκές συναλλαγές.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται και σε κρίσιμες εταιρίες που ανακοινώνουν αποτελέσματα γ΄ τριμήνου σήμερα, όπως η Ericsson (+16%) από τον τεχνολογικό κλάδο και η Novartis από τις «αμυντικές» φαρμακοβιομηχανίες.

Η βρετανική ασφαλιστική Prudential ενισχύεται 9,6% κατόπιν δημοσιεύματος περί συνομιλιών με επενδυτικά κεφάλαια Κίνας και Μ. Ανατολής για εξαγορά μεριδίου 20%.

Η Shell και η BHP Billiton κερδίζουν πάνω από 3% κατόπιν της ανάκαμψης των τιμών πετρελαίου και μετάλλων.

Ενδέχεται ο OPEC να προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής αυτήν την εβδομάδα, σε μια προσπάθεια συγκράτησης της πτώσης στις τιμές του προϊόντος.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια αποκόμισαν σημαντικά κέρδη κατόπιν της απόφασης της κυβέρνησης της Νοτίου Κορέας να εγγυηθεί για δάνεια σε ξένο συνάλλαγμαα ύψους 100 δισ. δολ. και να διαθέσει 30 δισ. δολ. στις τράπεζες της χώρας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού έκλεισε με άνοδο 1,6%, ενώ ο Nikkei ενισχύεται 3,49%. Οι αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ κινούνται 4% υψηλότερα, ενώ η Ν. Κορέα κερδίζει 2,3%.

Την Παρασκευή στη Wall Street ο Dow Jones υποχώρησε 1,41% και ο S&P 0,62% σε μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v