Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα τρίμηνα "βουλιάζουν" τις αγορές

Εντονες πιέσεις επανέρχονται στις ευρωαγορές, κατόπιν αισθητής πτώσης σε Wall και Ασία, με το επίκεντρο στα δυσοίωνα αποτελέσματα εταιρικής κερδοφορίας γ’ τριμήνου.

Εντονες πιέσεις επανέρχονται στις ευρωαγορές, κατόπιν αισθητής πτώσης σε Wall και Ασία, καθώς οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων εταιρικής κερδοφορίας γ’ τριμήνου καταδεικνύουν τις βαριές επιπτώσεις της παγκόσμιας πιστωτικής κρίσης στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,69% στις 4.200 μονάδες, ο DAX 2,5% στις 4.654 μονάδες και ο CAC 1,71% στις 3.415 μονάδες. 

Η Royal Bank of Scotland και η Barclays υποχωρούν 6% και πλέον, κατόπιν της δήλωσης του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Mervyn King, ότι η χώρα πιθανότατα βρίσκεται σε ύφεση.

Η Total υποχωρεί 3,8% και η Shell 3,4%, στον απόηχο της πτώσης των τιμών του πετρελαίου κατά 3,6%.

Η ASML Holding διολισθαίνει 1,5% και η STMicroelectronics 2%.
 
Οι μετοχές στις αναδυόμενες αγορές υφίστανται την μεγαλύτερη πτώση από τις 16 Οκτωβρίου, με τον δείκτη MSCI αναδυόμενων αγορών να υποχωρεί 4,5%.. Ο δείκτης Micex στη Ρωσία διολισθαίνει 5,3% και ο δείκτης Merval στην Αργεντινή, όπου η κυβέρνηση προχώρησε κατάσχεση των ενεργητικών ιδιωτικών συνταξιοδοτικών ταμείων, βυθίζεται 11%.

Οι ασιατικές αγορές επέστρεψαν σε πτωτική τροχιά για τις ασιατικές αγορές, εξαιτίας και των απογοητευτικών μεγεθών κορυφαίων εταιρειών όπως οι NEC Electronics και Singapore Petroleum.
 
Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο, καθώς και ο Kospi στη Ν. Κορέα διολισθαίνουν 5%. Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχωρεί 2,5%.

Ανάλογη εικόνα επικράτησε χθες στην Wall Street, όπου ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 2,5% και ο S&P 3,08%.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v