Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη σε ευρωαγορές και futures Wall

Η "ένεση" στην ING (+22%) και τα αποτελέσματα της Ericsson (+19%) στηρίζουν την άνοδο των ευρωαγορών, κατόπιν και της ασιατικής ανάκαμψης, ενώ σημαντικά κέρδη σημειώνουν τα futures Wall.

Ενισχύονται οι τιμές των μετοχών σε Ευρώπη και Ασία και τα futures της Wall, καθώς οι επενδυτές αναζητούν μετοχές που έχουν διολισθήσει σε ελκυστικά επίπεδα, μετά τις πρόσφατες ζημίες.

Η ανακοίνωση για ορισμένα καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα, με κορυφαία την Ericsson (+19%), η ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου και μετάλλων και οι κυβερνητικές παρεμβάσεις προς εκτόνωση της κρίσης, με επίκεντρο την ολλανδική ING (+22%), δημιουργούν τις συνθήκες ανόδου των βασικών δεικτών στα χρηματιστήρια.

Ο chief investment officer της BNP Paribas Asset Management δηλώνει στο πρακτορείο Bloomberg ότι «πιθανόν να είδαμε τον "πάτο" της αγοράς».

Πάντως, πολλοί αναλυτές προειδοποιούν ότι οι ανησυχίες για ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας στον πλανήτη συντηρούν την ανασφάλεια και αναμένεται περαιτέρω μεταβλητότητα στα χρηματιστήρια αυτήν την εβδομάδα.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται 1,8% στις 4.136 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη κερδίζει 1,06% στις 4.831 μονάδες και ο CAC 1,56% στις 3.381 μονάδες.

Ο δείκτης MSCI World, που την περασμένη εβδομάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία ανάκαμψη από το 2003, ενισχύεται 1,4%. Οι βασικοί δείκτες στην Ολλανδία, στο Τόκιο και στην Ινδία, όπου μειώθηκαν αιφνιδιαστικά τα επιτόκια, καταγράφουν κέρδη 3% και άνω.
 
Ο δείκτης MSCI αναδυόμενων αγορών ανακάμπτει 2,8%, με την αγορά της Ρωσίας να ενισχύεται 3,1% και της Νοτίου Κορέας, όπου η κυβέρνηση ανακοίνωσε έκτακτο πακέτο τραπεζικής βοήθειας, 2,3%.

Η μετοχή της Prudential ενισχύεται 13% κατόπιν δημοσιεύματος ότι συζητά με επενδυτές από την Κίνα και τη Μέση Ανατολή για πώληση μεριδίου 20%.

Η Shell κερδίζει 5,7% και η Total εξίσου, στο πλαίσιο της ανάκαμψη των τιμών του «μαύρου χρυσού».

Στον αντίποδα, η Veolia Environnement διολισθαίνει 13% αφού προειδοποίησε για επιβράδυνση στις επιχειρήσεις διαχείρισης ύδατος και αποβλήτων.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται κέρδη άνω του 2% για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Θα ανακοινωθεί, από το στατιστικό μέτωπο, ο σύνθετος οικονομικός δείκτης Conference Board Σεπτεμβρίου.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου, ανακοινώνουν οι εταιρίες American Express, Lockheed και, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, η Texas Instruments.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v