Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος σε Τουρκία -Ράλι 6,25% στη Ρωσία

Ήπια ανοδικά κινείται η αγορά της Τουρκίας, ενώ ράλι καταγράφει το Χρηματιστήριο της Ρωσίας, ακολουθώντας τη γενικευμένη ανοδική αντίδραση στις ανεπτυγμένες αγορές. Σταθεροποιείται η ισοτιμία της τουρκικής λίρας.

Ήπια άνοδος σε Τουρκία -Ράλι 6,25% στη Ρωσία
Ήπια ανοδικά κινείται η αγορά της Τουρκίας, ενώ ράλι καταγράφει το Χρηματιστήριο της Ρωσίας, ακολουθώντας τη γενικευμένη ανοδική αντίδραση στις ανεπτυγμένες αγορές.

Στην Τουρκία, ο δείκτης ISE National 100 ενισχύεται κατά 1,6% με τις τράπεζες να κερδίζουν 1,1%. Ο δείκτης έχει απωλέσει πλέον του 10% στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, εν μέσω γενικευμένης επενδυτικής φυγής από τις αναδυόμενες αγορές.

Η ισοτιμία της λίρας Τουρκίας διαμορφώνεται στο 1,488 έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας 0,2%, ενώ ενισχύεται 0,3% έναντι του ευρώ, στις 2,004 λίρες.  

Στη Ρωσία, ισχυρή άνοδο 6,25% εμφανίζει ο δείκτης RTS-Interfax, στις 709 μονάδες, μετά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν το σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, η Κάτω Βουλή της Ρωσίας ενέκρινε αλλαγές στον προϋπολογισμό ώστε να διατεθούν περισσότερα κεφάλαια στην κρατική τράπεζα ενυπόθηκων δανείων και ανάπτυξης, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των προβλημάτων ρευστότητας στο σύστημα. Οι συνολικές δαπάνες δεν αυξάνονται καθώς η κυβέρνηση της χώρας θα περικόψει τις δαπάνες εξυπηρέτησης δημοσίου χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v