Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: 15 εκατ.δολ. για τα e-mails της S.Palin

Το γραφείο της Sarah Palin ανακάλυψε μια… ανανεώσιμη πηγή εκατομμυρίων δολαρίων για την οικονομία της Αλάσκας: τα e-mails της κυβερνήτου κ. Sarah Palin.

ΗΠΑ: 15 εκατ.δολ. για τα e-mails της S.Palin
Το γραφείο της Sarah Palin ανακάλυψε μια… ανανεώσιμη πηγή εκατομμυρίων δολαρίων για την οικονομία της Αλάσκας: τα e-mails της κυβέρνησης της Ππολιτείας.

Το γραφείο της ρεπουμπλικανής υποψήφιας αντιπροέδρου έχει ζητήσει τιμές που φτάνουν στα 15 εκατ. δολ. για αντίγραφα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,τα οποία ζητούν πρακτορεία και πολίτες.

Ασχέτως της τιμής, τα περισσότερα e-mails της κ. Palin, των ανώτερων στελεχών της κυβέρνησης κ.ά. κρατικών αξιωματούχων δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθούν αν δεν περάσουν αρκετές εβδομάδες από τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ιδού, όμως, πώς προκύπτει η τιμή: όταν το Associated Press ζήτησε όλα τα κρατικά e-mails που έχουν σταλεί στον σύζυγο της κυβερνήτου, κ. Todd Palin, το γραφείο τού απάντησε ότι οι προγραμματιστές θα χρειαστούν 6 ώρες για να συγκροτήσουν το ταχυδρομείο ενός υπαλλήλου, στη συνέχεια 2 ώρες ακόμη για τον έλεγχο ασφαλείας και τέλος 5 ώρες επιπλέον για τον έλεγχο των e-mails για τις λέξεις ή το θέμα για το οποίο ζητά να ενημερωθεί το πρακτορείο.

Με 73,87 δολάρια την ώρα, το σύνολο είναι 960,31 δολάρια για τον λογαριασμό κάθε υπαλλήλου.

Δεδομένου ότι δουλεύουν 16.000 άτομα με πλήρη απασχόληση στα γραφεία της κ. Palin, το σύνολο για το AP ανέρχεται στα 15.364.960 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v