Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο σφυροκόπημα στη Wall Street

Οι έντονες ανησυχίες για την πιθανότητα ύφεσης αλλά και τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα οδήγησαν σε νέες ισχυρές απώλειες τη Wall Street. Yποχωρεί το πετρέλαιο, ενισχύεται το δολάριο.

Οι έντονες ανησυχίες για την πιθανότητα ύφεσης αλλά και τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα οδήγησαν σε νέες ισχυρές απώλειες τη Wall Street. Πτώση και στις ευρωαγορές. Ισχυρή πτώση για το δικαίωμα της Εθνικής.

Διανύουμε μια ιδιαίτερη αρνητική περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων και οι προοπτικές δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνες εξηγούν αναλυτές της αγοράς.

Από τις 30 μετοχές του δείκτη Dow Jones καμία δεν κρατήθηκε σε θετικό έδαφος με τις Alcoa, Exxon Mobil, Hewlett – Packard, Merck, Microsoft και JP Morgan να σημειώνουν ισχυρές απώλειες.

Πτώση άνω του 4% και για τη μετοχή της Wachovia μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το γ΄ τρίμηνο.

Νέα πτώση σημείωσε η τιμή του πετρελαίου που έκλεισε χαμηλότερα από 67 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε σε χαμηλά έτους, ήτοι στα 722 δολάρια ανά ουγκιά. Το δολάριο συνέχισε να κερδίζει έδαφος έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στο 1,28.

Λίγο πριν το κλείσιμο το υψηλότερο συναλλακτικό ενδιαφέρον στο NYSE συγκέντρωσαν οι τίτλοι των iShares, Citigroup, General Electric, ενώ στο Nasdaq οι μετοχές των Powershares, Microsoft και Apple.

O Dow Jones διαμορφώθηκε στις 8.519 μονάδες με πτώση 5,69%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 4,77%, στις 1.615 μονάδες. Απώλειες 6,1% για τον S&P 500, στις 896 μονάδες.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε 3,69%, στα 6,52 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής σημείωσε πτώση 10,8%, στα 4,2 δολάρια. Πτώση 6,1% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 13 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 4,46% στις 4.040 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 5,1%, στις 3.298 μονάδες. Πτώση 4,46% για τον DAX 30 στις 4.571 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v