Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall μετά την πρόταση Bernanke

Αξιόλογα κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ωθούμενη από την πρόταση του επικεφαλής της Fed για νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης της οικονομίας. Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές.

Αξιόλογα κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, αντλώντας ώθηση από την πρόταση του επικεφαλής της Fed για νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης της οικονομίας.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια κατάθεσής του στο Κογκρέσο ο κ. Ben Bernanke τόνισε, για δεύτερη φορά από την αρχή του έτους, ότι είναι απαραίτητο το Κογκρέσο να λάβει μέτρα δημοσιονομικού και φορολογικού χαρακτήρα ώστε να ενισχυθεί η ζήτηση και να στηριχθεί η αμερικανική οικονομία.

Εξέλιξη που υποδέχθηκαν θετικά οι επενδυτές, προχωρώντας σε τοποθετήσεις και αναζητώντας κυρίως τις αγοραστικές ευκαιρίες που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.

Το θετικό κλίμα ενίσχυσε και η άνοδος κατά 0,3% που εμφάνισε ο δείκτης των δεικτών τον Σεπτέμβριο, για πρώτη φορά από τον περασμένο Απρίλιο.

Έτσι, αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 9.054,05 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 2,28%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,28% και διαμορφώνεται στις 1.733,19 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο κατά 2,65% και βρίσκεται στις 965,51 μονάδες.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, στο προσκήνιο βρίσκεται ο τίτλος της Exelon Corp. με αφορμή την πρόταση εξαγοράς της NRG Energy Inc., ύψους 6,2 δισ. δολαρίων σε μετοχές. Σημειώνεται ότι η ευόδωση του deal θα δημιουργήσει την μεγαλύτερη εταιρία ενέργειας στις ΗΠΑ.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των εταιριών ενέργειας, ωθούμενες από την ανοδική πορεία που καταγράφει η πετρελαϊκή τιμή, η οποία αυτήν την ώρα κινείται στα 73,62 δολάρια το βαρέλι.

Σημαντικά κέρδη σημειώνει επίσης ο τίτλος της Ericsson, μετά την ανακοίνωση καλύτερων των προσδοκιών κερδών τρίτου οικονομικού τριμήνου.

Ανοδικά κινείται επίσης η μετοχή της General Motors, εν μέσω των εντεινόμενων δημοσιευμάτων για συγχώνευση με την Chrysler.

Αντίθετα, απώλειες σημειώνει ο τίτλος της Mattel, καθώς τα αποτελέσματα της εταιρίας κατά την διάρκεια του τριμήνου κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Εν τω μεταξύ τα κυβερνητικά μέτρα για την στήριξη των αγορών αλλά και τα καλύτερα των προσδοκιών κέρδη τριμήνου της Ericsson ώθησαν σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα τις κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας..

Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 5,41%, στις 4.282,67 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε άνοδο 1,12%, στις 4.835,01 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ολοκλήρωσε στις 3.448,51 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 3,56%.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v