Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυρίαρχη η μεταβλητότητα στη Wall

Σε σημαντικές απώλειες δίνουν τη θέση τους τα χθεσινά ισχυρά κέρδη στη Wall, με τις οικονομικές ανησυχίες να εντείνονται καθώς η αγορά κατοικίας υποχωρεί σε νέα χαμηλά. Περιορίζουν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές.

Σε σημαντικές απώλειες δίνουν τη θέση τους τα χθεσινά ισχυρά κέρδη στη Wall, με τις οικονομικές ανησυχίες να εντείνονται καθώς η αγορά κατοικίας υποχωρεί σε νέα χαμηλά. 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά εμφάνισε ισχυρά κέρδη στο φινάλε, σε μια συνεδρίαση που σηματοδοτήθηκε από έντονη μεταβλητότητα, με τον Dow Jones να κινείται σε ένα εύρος πλέον των 800 μονάδων.   

Σήμερα, στο επίκεντρο τίθενται τα νέα ισχνά στοιχεία από την αγορά κατοικίας, καθώς και τα αποτελέσματα των τεχνολογικών εταιριών Google και ΙΒΜ.

Ειδικότερα, οι νέες κατοικίες αλλα και οι οικοδομικές άδειες υποχώρησαν σε χαμηλά 27 ετών, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, σε μια ανακοίνωση που αφενός εντείνει τις ανησυχίες για ύφεση στις ΗΠΑ και αφ'ετέρου δίνει λαβή σε αυξημένες προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων από τη Fed.

Στα θετικά, σύμφωνα με τους αναλυτές, η συνεχιζόμενη υποχώρηση του διατραπεζικού επιτοκίου Libor, σε ένα σημάδι ότι οι συντονισμένες παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών "ξεπαγώνουν" σταδιακά τις αγορές πίστης.

Σημαντικά κέρδη εμφανίζουν οι μετοχές των Google και IBM, παρά το αρνητικό κλίμα, μετά την ανακοίνωση σημαντικής αύξησης στα κέρδη τους στο γ' τρίμηνο.

Ειδικότερα, ο Dow Jones εμφανίζει απώλειες 0,49% στις 8.935 μονάδες, με τον Nasdaq να υποχωρεί κατά 0,19% στις 1.714 μονάδες και τον S&P 500 να κινείται στις 944 μονάδες, με απώλειες 0,21%.

Στην Ευρώπη, το αρνητικό άνοιγμα της Wall οδηγεί σε περιορισμό των αρχικών ισχυρών κερδών. Ειδικότερα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 1,29% στις 3.911 μονάδες, με τον DAX 30 στη Φρανκφούρτη να ενισχύεται κατά 0,43% στις 4.642 μονάδες και τον CAC 40 στο Παρίσι να ενισχύεται κατά 0,8% στις 3.206 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v