Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων η Wall παρά τα θετικά τρίμηνα

Με απώλειες αναμένεται να ξεκινήσει η αμερικανική αγορά, με τις ανησυχίες για την οικονομία να κυριαρχούν, παρά τις ανακοινώσεις ισχυρών αποτελεσμάτων από Intel, JP Morgan, Wells Fargo, Coca Cola. "Βουτιά" στις ευρωαγορές.

Με απώλειες αναμένεται να ξεκινήσει η αμερικανική αγορά, με τις ανησυχίες για την οικονομία να κυριαρχούν, παρά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων ισχυρότερων των εκτιμήσεων από τις Intel, JP Morgan, Wells Fargo και Coca Cola. 

Ειδικότερα, τα futures της αμερικανικής αγοράς παραπέμπουν σε υποχώρηση 2,2% - 2,3% περίπου για Dow Jones και S&P 500 και πιέσεις μικρότερης κλίμακας για τον Nasdaq, με τους αναλυτές να επικεντρώνονται στις ολοένα και αυξανόμενες ενδείξεις ότι η παγκόσμια οικονομία οδεύει σε ύφεση. 

Το αρνητικό κλίμα δεν άλλαξε ουσιαστικά, ούτε μετά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων που υπερέβησαν κατά πολύ τις προσδοκίες, από κολοσσούς όπως η Intel, η Coca Cola  η Wells Fargo και η JP Morgan

Ειδικότερα η τελευταία ανακοίνωσε κέρδη 527 εκατ. δολαρίων έναντι προβλέψεων για ζημιές και παρά τις νέες διαγραφές ενεργητικού ύψους 5,8 δισ. δολαρίων. 

Εν τω μεταξύ, ούτε οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις δίνουν ευοίωνα σημάδια για την εικόνα της οικονομίας, καθώς πτώση ισχυρότερη των εκτιμήσεων εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις το Σεπτέμβριο, ενώ ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε πλέον των προβλέψεων. 

Οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 1,2%, εμφανίζοντας τη χειρότερη επίδοση των τελευταίων τριών ετών, έναντι εκτιμήσεων για μείωση κατά 0,7% και πτώση 0,3% τον προηγούμενο μήνα.

Πτώση 0,4% εμφάνισε ο δείκτης τιμών παραγωγού το Σεπτέμβριο, με τους αναλυτές όμως να περιμένουν μεγαλύτερη μείωση, ενώ ο δομικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,4% έναντι προβλέψεων για άνοδο 0,2%.  

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 4,3% στις 4.205 μονάδες, με τον DAX 30 στη Φρανκφούρτη να υποχωρεί σε ποσοστό 3,62% στις 5.011 μονάδες. Πτώση 3,45% στις 3.503 μονάδες για τον CAC 40 στο Παρίσι.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v