Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πύραυλος η Wall - Ανω των 9.000 ο Dow

Εντυπωσιακή άνοδο καταγράφει η Wall Street, με τους 3 δείκτες να κερδιζουν άνω του 7% μετά τις νέες παρεμβάσεις για την ενίσχυση των τραπεζών. Κέρδη 78% για Μorgan Stanley. Θεαματική άνοδος στις ευρωαγορές.

Εντυπωσιακή άνοδο καταγράφει η Wall Street, με τον Dow Jones να επανέρχεται υψηλότερα των 9.000 μονάδων, μετά τις νέες συντονισμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση του τραπεζικού κλάδου.

Ειδικότερα, η αμερικανική αγορά ξεκίνησε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με έντονα ανοδικές διαθέσεις, καθώς οι επενδυτές υποδέχθηκαν θερμά την απόφαση των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας να παράσχουν «ανεξάντλητη» ρευστότητα στις χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Αυτήν την ώρα μάλιστα, ο Dow Jones κινείται περίπου 600 μονάδες υψηλότερα και συγκεκριμένα στις 9.052,61 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 7,12%.

Ανάλογη πορεία ακολουθούν και οι άλλοι δύο βασικοί δείκτες, με τον Nasdaq να διαμορφώνεται στις 1.774,40 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 7,57%, και τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 7,33% και να κινείται στις 965,11 μονάδες.

Στο προσκήνιο βρίσκονται όπως είναι φυσικό οι τίτλοι του ευρύτερου χρηματοοικονομικού τομέα, οι οποίοι μετά τα μέτρα καταγράφουν ισχυρά κέρδη.

Εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του 78% σημειώνει η μετοχή της Morgan Stanley, λόγω της συμφωνίας ύψους 9 δισ. δολαρίων με την ιαπωνική Mitsubishi UFJ.

Αξιοσημείωτα κέρδη εμφανίζει επίσης ο τίτλος της General Motors, με αφορμή τα δημοσιεύματα ότι η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την Chrysler. Ισχυρή άνοδο σημειώνει επίσης η μετοχή της Ford, την οποία λέγεται ότι έχει προσεγγίσει η General Motors για πιθανή συγχώνευσή τους.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των εταιριών ενέργειας, ωθούμενες από την άνοδο που σημειώνει η τιμή του «μαύρου χρυσού», η οποία κινείται αυτήν την ώρα πέριξ των 80,50 δολαρίων το βαρέλι.

Θεαματική άνοδο εμφάνισαν και οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές, αντλώντας ώθηση από τις συντονισμένες κινήσεις των κυβερνήσεων της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας για την αντιμετώπιση της κρίσης στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 8,26% και έκλεισε στις 4.256,90 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 κατέγραψε κέρδη 11,40% και ολοκλήρωσε στις 5.062,45 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 3.531,50 μονάδες, κλείνοντας 11,18% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v