Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MUFG: Επαναδιαπραγμάτευση της επένδυσης στην MS

Η ιαπωνική Mitsubishi, που είδε την τιμή της μετοχής της Morgan Stanley να βυθίζεται 58% την περασμένη εβδομάδα, ζητεί επαναδιαπραγμάτευση για την επένδυσή της 9 δισ. δολ. με πιο ευνοϊκούς όρους.

MUFG: Επαναδιαπραγμάτευση της επένδυσης στην MS
Η ιαπωνική Mitsubishi UFJ Financial Group, που είδε την τιμή της μετοχής της Morgan Stanley να βυθίζεται 58% την περασμένη εβδομάδα, ζητεί επαναδιαπραγμάτευση για την επένδυσή της 9 δισ. δολ. με πιο ευνοϊκούς όρους, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Η ιαπωνική τράπεζα εξακολουθεί να ενδιαφέρεται να εξαγοράσει το 21% της Morgan Stanley προς 9 δισ. δολ, αλλά θέλει να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας και να αγοράσει μόνο προνομιούχες και όχι κοινές μετοχές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των "New York Times", οι Αμερικανοί αξιωματούχοι φρόντισαν να διαβεβαιώσουν την MUFG ότι η προγραμματισμένη επένδυσή της στη Morgan Stanley είναι προστατευμένη, καθώς η εν λόγω συμφωνία θεωρείται καθοριστικής σημασίας για τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος από την κρίση στις ΗΠΑ.

Η Mitsubishi και η ιαπωνική κυβέρνηση πίεσαν το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών να εγγυηθεί ότι, εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν σε μεταγενέστερη στιγμή να διαθέσουν κεφάλαια στη Morgan Stanley, δεν θα εξανεμίσουν με αυτή την κίνηση την ιαπωνική επένδυση.

Σύμφωνα με τους "Times", το υπουργείο εγγυήθηκε ότι δεν θα υπάρξει "ένεση κεφαλαίου" για την ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v