Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξέφρενη άνοδος στη Wall μετά τα μέτρα στήριξης

Κέρδη άνω του 4% καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές επικροτούν τα νέα συντονισμένα μέτρα για την ενίσχυση των τραπεζών. Άνοδος του πετρελαίου. Ισχυρά κέρδη για Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Κέρδη άνω του 4% καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές επικροτούν τα νέα συντονισμένα μέτρα για την ενίσχυση των τραπεζών. Άνοδος του πετρελαίου. Ισχυρά κέρδη για Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η διεθνής «στράτευση» για την έξοδο από την κρίση και τα μέτρα που ανακοίνωσαν η ΕΕ και η G7 παρέχουν το καύσιμο ανόδου στην αμερικανική αγορά ύστερα από μια εβδομάδα στην οποία ο Dow υποχώρησε κατά περίπου 20%.

Οι τράπεζες αποτελούν τους πρωταγωνιστές για ακόμη μια συνεδρίαση. Η Morgan Stanley ενισχύεται 28%, η Citigroup κερδίζει 8%, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται και η Merrill Lynch, που ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου την τρέχουσα εβδομάδα.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών με τη General Motors να σημειώνει άνοδο μετά τα δημοσιεύματα για την πιθανή συγχώνευσή της με τη Diamler.

Hπια άνοδος και για τη μετοχή της Wal-Mart. Η μετοχή της εταιρίας έχει υποχωρήσει 18% την προηγούμενη εβδομάδα ωστόσο σημείωσε λιγότερες απώλειες έναντι του S&P 500 και του Dow Jones.

Στο μεταξύ η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται προς τα 83 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί προς 856 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones κινείται στις 8.800 μονάδες με άνοδο 4,1%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 4,4%, στις 1.722 μονάδες. Κέρδη 4,3% για τον S&P 500, στις 938 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 4,58%, στις 4.112 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει κέρδη 4,61%, στις 3.386 μονάδες. Κέρδη 8,6% για τον DAX 30, στις 4.936 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v