Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Επένδυση 64 δισ.$ σε RBS, HBOS, Lloyds

Η βρετανική κυβέρνηση θα επενδύσει 37 δισ. στερλίνες σε RBS, HBOS, Lloyds στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος διάσωσης των βρετανικών τραπεζών.

Βρετανία: Επένδυση 64 δισ.$ σε RBS, HBOS, Lloyds
Η βρετανική κυβέρνηση θα επενδύσει 37 δισ. στερλίνες (64 δισ. δολ.) σε RBS, HBOS, Lloyds στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος διάσωσης των βρετανικών τραπεζών, όπως ανακοινώθηκε λίγο πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Royal Bank of Scotland θα πωλήσει μετοχές αξίας 5 δισ. στερλινών σε προνομιούχες μετοχές. Ο διευθύνων σύμβουλος της RBS, κ. Fred Goodwin, αποχώρησε από τον τραπεζικό κολοσσό.

Η RBS θα συγκεντρώσει 20 δισ. στερλίνες, ενώ επιπλέον 17 δισ. στερλίνες θα τοποθετηθούν στις HBOS και Lloyds TSB.
 
Σημειώνεται ότι η Barclays σκοπεύει να συγκεντρώσει 6,5 δισ. στερλίνες χωρίς την κυβερνητική βοήθεια.

Το πρόγραμμα σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι Βρετανοί πολίτες θα κατέχουν πλέον το 60% της RBS και το 40% των συγχωνευμένων Lloyds TSB και HBOS.

Ο αρθρογράφος του BBC αναφέρει ότι η ανακοίνωση «σημαδεύει την πιο ακραία ημέρα στην ιστορία των βρετανικών τραπεζών» και αποτελεί «την απόλυτη ταπείνωση» για τις τράπεζες.

Οσον αφορά την επένδυση στην RBS, η κυβέρνηση θα αγοράσει προνομιούχες μετοχές αξίας 5 δισ. στερλινών και επιπλέον κοινές μετοχές 15 δισ. στερλίνες εάν, όπως αναμένεται, η τράπεζα δεν κατορθώσει να βρει πρόθυμους ιδιώτες επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v