Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ασανσέρ" η Wall Street

Την έντονη νευρικότητα των επενδυτών μια ημέρα μετά από νέο ξεπούλημα προδίδουν οι συχνές εναλλαγές προσήμων στη Wall. Πληθωρισμός, σενάρια για μειώσεις επιτοκίων και αποτελέσματα στο επίκεντρο. "Βουτιά" στις ευρωαγορές.

Την έντονη νευρικότητα των επενδυτών μια ημέρα μετά από νέο ξεπούλημα προδίδουν οι συχνές εναλλαγές προσήμων στη Wall.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά δέχτηκε ισχυρότατο πλήγμα από τα ισχνά μακροοικονομικά στοιχεία –και ειδικότερα, από τις χειρότερες λιανικές πωλήσεις των τελευταίων τριών ετών- με τον Dow Jones να υποχωρεί ξανά κάτω από τις 9.000 μονάδες με πτώση 733 μονάδων.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η αγορά έδειξε αρχικά διαθέσεις ανάκαμψης, βοηθούμενη τόσο από την ήπια εικόνα του πληθωρισμού, όσο και από τα σενάρια για νέες συντονισμένες μειώσεις επιτοκίων. Ωστόσο, γρήγορα πέρασε σε αρνητικό έδαφος, με τον Dow Jones να υποχωρεί έως και 100 μονάδες, για να εκδηλωθεί νέα προσπάθεια αναρρίχησης σε υψηλότερα επίπεδα.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της ισχυρότατης πτώσης του δείκτη Philly Fed σε επίπεδα που παραπέμπουν σε ύφεση, έστειλε ξανά την αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα.

Νωρίτερα, όπως ανακοινώθηκε, αμετάβλητος διαμορφώθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή το Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν ότι θα ενισχυθεί 0,1%. Ο δομικός δείκτης, που δεν περιλαμβάνει τρόφιμα και είδη ενέργειας κατέγραψε οριακή άνοδο 0,1%.

Στο μεταξύ οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 16.000, διαμορφούμενες στις 461.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, στην αγορά κυκλοφορούν σενάρια για νέες συντονισμένες παρεμβάσεις από τις κεντρικές τράπεζες, με μειώσεις επιτοκίων.

Στην αγορά, στο επίκεντρο τίθενται τα ζημιογόνα αποτελέσματα της Merrill Lynch, της Citi, της Bank of New York Mellon και της PNC Financial.

Πιέσεις για τον τίτλο της eBay μετά την μείωση των προβλέψεων για τα κέρδη 2008.

Ο Dow Jones κινείται στις 8.506 μονάδες με απώλειες 0,83%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,32%, στις 1.623 μονάδες. Πτώση 1,03% για τον S&P 500, στις 898 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 3,33%, στις 3.943 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 3,22%, στις 3.257 μονάδες. Πτώση 2% για τον DAX 30, στις 4.764 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v