Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες ισχυρές απώλειες στη Wall λόγω οικονομίας

Νέα πτώση καταγράφει η Wall Street καθώς τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία και ο προβληματισμός για την οικονομία αντισταθμίζουν τα θετικά μεγέθη των εταιριών. Aπώλειες για το πετρέλαιο. Πτώση στις ευρωαγορές.

Νέες απώλειες καταγράφει η Wall Street καθώς τα ανρητικά μακροοικονομικά στοιχεία και ο προβληματισμός για την οικονομία αντισταθμίζουν τα θετικά μεγέθη των εταιριών. Πτώση στις ευρωαγορές.

Οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και τα κατώτερα των προβλέψεων μακροοικονομικά συνεχίζουν να βαραίνουν στην ψυχολογία των επενδυτών, εξηγούν αναλυτές της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 1,2% το Σεπτέμβριο έναντι προβλέψεων για πτώση 0,7%. Στο μεταξύ ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε 0,4% με τους αναλυτές να εκτιμούν ισχυρότερη υποχώρηση.

Στις εταιρικές ειδήσεις κέρδη καταγράφει η μετοχή της Coca Cola με την εταιρία να καταγράφει κέρδη ανώτερα των προβλέψεων. Μικρή άνοδος και για τη μετοχή της JP Morgan καθώς η τράπεζα σημείωσε κέρδη που εξέπληξαν θετικά τους αναλυτές, ενώ ο επικεφαλής δήλωσε ότι δεν θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια.

Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί εκ νέου προς τα επίπεδα των 76 δολαρίων ανά βαρέλι

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 9.090 μονάδες με απώλειες 2,3%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 2,26%, στις 1.759 μονάδες. Πτώση 3,02% για τον S&P 500, στις 967 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 4,1%, στις 4.213 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει π΄τωση 3,4%, στις 3.501 μονάδες. Πτώση 3,4% για τον DAX 30, στις 5.018 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v