Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αγοραστές "ξαναθυμήθηκαν" τη Wall

Κέρδη καταγράφει η Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι για την επιτυχία των μέτρων στήριξης των διεθνών αγορών. Άνοδος πετρελαίου. Θετικά πρόσημα για Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Κέρδη καταγράφει η Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι για τα μέτρα στήριξης των διεθνών αγορών. Άνοδος πετρελαίου. Θετικά πρόσημα για Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτές της αγοράς υπογραμμίζουν ότι οι παρεμβάσεις των αρχών απέτρεψαν την αμερικανική οικονομία από το ενδεχόμενο να πέσει σε μια ύφεση, ενώ προβλέπουν ότι έρχεται το τέλος του πανικού των πωλήσεων.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της GM με αφορμή την έντονη φημολογία ότι η αυτοκινητοβιομηχανία εξετάζει ένα deal με την Chrysler. Ισχυρά κέρδη και για την Ericsson που σημείωσε αποτελέσματα ανώτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Αντίθετα πτωτικά κινείται η Halliburton η οποία εμφάνισε ζημίες 21 εκατ. δολάρια στο γ΄ τρίμηνο λόγω έκτακτων παραγόντων.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι τίτλοι των American Express και Texas Instruments με τις δύο εταιρίες να ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Με οριακές μεταβολές η μετοχή της Yahoo μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η εταιρία προτίθεται σύντομα να ανακοινώσει μέτρα περικοπής των δαπανών.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται και η κατάθεση του επικεφαλής της FED, B. Bernanke, στο Κοινοβούλιο.

Η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται προς τα 74 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κινείται ανοδικά, στα 797 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones κερδίζει 0,81%, στις 8.922 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,46%, στις 1.736 μονάδες. Κέρδη 0,74% για τον S&P 500, που κινείται στις 947 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 2,16%, στις 4.150 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 1,58%, στις 3.382 μονάδες. Ανοδος 0,94% για τον DAX 30, που κινείται στις 4.826 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v