Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά αποτελέσματα πλήττουν τη Wall

Ισχυρή πτώση καταγράφει η Wall καθώς η ύφεση φαίνεται να πλήττει και τα αποτελέσματα των εταιριών, με την Wachovia να καταγράφει ζημιές 23,9 δισ. δολάρια. Υποχωρεί το πετρέλαιο. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Ισχυρή πτώση καταγράφει η Wall Street καθώς η ύφεση πλήττει και τα αποτελέσματα των εταιριών με την Wachovia να καταγράφει ζημιές 23,9 δισ. δολάρια. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Τα προβλήματα στα θεμελιώδη παραμένουν αλλά η αγορά επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις των εταιρικών κερδών, τονίζουν αναλυτές της UBS. Σημειώνεται ότι η Wall σημείωσε σημαντικές απώλειες στη συνεδρίαση της Τρίτης με αφορμή τις ανησυχίες για την πορεία των εταιρικών κερδών.

Απώλειες της τάξεως του 5% σημειώνουν οι μετοχές της Wachovia η οποία κατέγραψε ζημιές 23,9 δισ. δολάρια στο γ΄ τρίμηνο, ενώ οι επισφάλειες διαμορφώθηκαν στα 18,7 δισ. δολάρια.

Σε πτωτικό κανάλι και η μετοχή της φαρμακευτικής Merck με την εταιρία να ανακοινώνει ότι θα περικόψει κατά 12% το εργατικό δυναμικό της. Πτώση άνω του 2% και για τη μετοχή της Boeing της οποίας τα κέρδη διαμορφώθηκαν κατώτερα από τις εκτιμήσεις.

Αντίθετα άνοδο καταγράφει η Yahoo που προχωρά σε σημαντική μείωση του προσωπικού της για να περικόψει τις δαπάνες.

Στο μεταξύ οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν χαμηλότερα από 70 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κυμαίνεται στα επίπεδα των 758 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 8.836 μονάδες με απώλειες2,18%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει πτώση 1,52%, στις 1.671 μονάδες. Πτώση 1,86% για τον S&P 500, στις 937 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 3,53%, στις 4.080 μονάδες, ενώ στο ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 4,01%, στις 3.336 μονάδες. Απώλειες 3,63% για τον DAX 30, στις 4.610 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v