Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Amazon.com: Άνοδος κερδών 48% στο Q3

Άνοδο κερδών 48% ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο του έτους η αμερικανική εταιρεία online πωλήσεων Amazon.com, προχωρώντας, παράλληλα, σε υποβάθμιση των ετήσιων προβλέψεων για τα οικονομικά της μεγέθη.

Amazon.com: Άνοδος κερδών 48% στο Q3
Άνοδο κερδών 48% ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο του έτους η αμερικανική εταιρεία online πωλήσεων Amazon.com, τα οποία διαμορφώθηκαν ελαφρώς υψηλότερα των προβλέψεων.

Τα κέρδη άγγιξαν τα 118 εκατ. δολάρια ή 27 σεντς ανά μετοχή, με τον κύκλο εργασιών να ενισχύεται 31% στα 4,26 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει κέρδη 25 σεντς ανά μετοχή και πωλήσεις 4,28 δισ. δολαρίων.

Αυτό, όμως, που πραγματικά ανησυχεί τους επενδυτές είναι η προειδοποίηση της Amazon.com, ότι οι πωλήσεις δ’ τριμήνου δεν θα είναι και τόσο ικανοποιητικές. Σημειώνεται ότι το δ’ τρίμηνο – στο οποίο περιλαμβάνεται και η υψηλής κατανάλωσης περίοδος των Χριστουγέννων – αντιστοιχεί στο 45% των συνολικών πωλήσεων και εσόδων του ομίλου για κάθε έτος.

Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της Amazon.com, οι ετήσιες πωλήσεις της θα διαμορφωθούν μεταξύ 18,46 και 19,46 δισ. δολαρίων, έναντι 20,10 δισ. που προέβλεπε πριν, τα λειτουργικά έσοδα δεν θα ξεπεράσουν τα 876 εκατ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v