Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συρρέουν στην έξοδο οι επενδυτές στην Ευρώπη

Στο απόλυτο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX να υποχωρεί 4,13%, έχοντας «ανοίξει» με απώλειες κοντά στο 5%. Η Ευρώπη ακολουθεί το παράδειγμα της Ασίας, όπου η πτώση κυμάνθηκε από 6% έως και 12%.

Σε τροχιά ελεύθερης πτώσης οι μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις απώλειες στην Ευρώπη να διαμορφώνονται υψηλότερα του 4,5%, ενώ στην Ασία, τα χρηματιστήρια βρέθηκαν αντιμέτωπα με ένα ακόμη κύμα ισχυρών ρευστοποιήσεων.

Πτώση 13% για την αγορά του Χονγκ Κονγκ, μετά και την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού στην αγορά χρήματος, ενώ στο -12% διαμορφώθηκαν οι απώλειες στις Φιλιππίνες, γεγονός που οδήγησε σε διακοπή συναλλαγών.

«Περάσαμε από τις ανησυχίες για την υγεία του τραπεζικού κλάδου, στις έντονες ανησυχίες για την υγεία της οικονομίας», σημειώνει στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Ronald Lescure, διαχειριστής κεφαλαίων 128 δισ. δολαρίων στην Groupama Asset Management στο Παρίσι.

Στο 3,1% οι απώλειες για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ενώ πλησίον του 4,4% υποχωρούν τα futures του S&P 500 και κατά 5% τα αντίστοιχα του Dow Jones.

Σε διαδικασία ισχυρών πιέσεων για μία ακόμη συνεδρίαση οι μετοχές τραπεζικών ομίλων με την UBS να υποχωρεί 7, με την Deutsche Bank να αποδυναμώνεται 8% , ενώ στον κλοιό των πιέσεων εισέρχονται και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς η Daimler αποδυναμώνεται 6,4%, μετά από δημοσίευμα της «Allgemeine Sonntagszeitung» ότι ο όμιλος εξετάζει την διακοπή παραγωγής για διάστημα τουλάχιστον πέντε εβδομάδων.

«Φωτεινή» εξαίρεση στο απόλυτο κόκκινο που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, η μετοχή της Volkswagen η οποία έφθασε να ενισχύεται έως και 78%, μετά την ανακοίνωση για αύξηση του μεριδίου που κατέχει στον όμιλο η Porsche στο 42,6%.

Οι ειδήσεις από όλα τα μέτωπα και όχι μόνο από την εταιρική κερδοφορία, διόλου ενθαρρυντικές με την Ουκρανία να λαμβάνει δάνειο ύψους 16,5 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ και την Ουγγαρία να δέχεται «πακέτο στήριξης» από τον διεθνή οργανισμό, κατόπιν συνεννόησης και με την ΕΕ.

Στο 4,13% διαμορφώνονται οι απώλειες για τον DAX 30, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 4.118 μονάδων. Πτώση 4,79% για FTSE 100 στις 3697 μονάδες, ενώ πλησίον του 5,88% υποχωρεί ο CAC 40 φθάνοντας στο επίπεδο των 3.005 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v