Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές- Νέα κέρδη στα futures Wall

Σε ανοδική τροχιά εξακολουθούν να κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ και ο DAX «γύρισε» στη θετική περιοχή, εν αναμονή μείωσης επιτοκίων από τη Fed. Κέρδη και στα futures της Wall Street.

Σταθερά ανοδικά κινούνται οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ ακόμη και ο DAX κατόρθωσε να «ευθυγραμμιστεί», μηδενίζοντας τις απώλειές τους και «γυρνώντας» σε θετική τροχιά.

Στήριγμα για τις μετοχικές αποτιμήσεις αλλά και τις διαθέσεις των επενδυτών να προχωρήσουν σε αγορές, αποτελεί κατά βάση η πρόβλεψη ότι η Fed θα προχωρήσει, σήμερα, σε γενναία μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, με αποτέλεσμα τη διαμόρφωσή τους στο 1%. Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της Fed θα πραγματοποιηθεί στις 20.15 ώρα Ελλάδας.

Παράλληλα οι αγορές έχουν προεξοφλήσει ότι σε μείωση επιτοκίων θα προχωρήσουν, στις 6 Νοεμβρίου, τόσο η ΕΚΤ όσο και η Τράπεζα της Αγγλίας, δεδομένου ότι η ρευστότητα των αγορών δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί παρά τις συνεχιζόμενες «ενέσεις» από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες.

Οι ειδήσεις από το εταιρικό πεδίο θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν «μεικτές», με την αισιόδοξη πλευρά να έγκειται στο γεγονός ότι κορυφαίες εταιρείες όπως η Bayer, διατηρούν «ανέπαφους» τους ετήσιους στόχους κερδών και εσόδων, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στις αγορές που δραστηριοποιούνται.

Ανοδικές τάσεις για τις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων, με Royal Bank of Scotland, Allianz και AXA να ενισχύονται υψηλότερα του 10%. «Έκρηξη» 19% για την Daimler, μετά από έκθεση της Merrill Lynch, στην οποία η μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας χαρακτηρίζεται ως «oversold».

Επιστροφή σε «γήινα επίπεδα» για τη μετοχή της Volkswagen, η οποία υποχωρεί κοντά στο 40%, μετά από μείωση της βαρύτητάς της στον DAX 30 στο 10%, αλλά και ανακοίνωση της Porsche για παρέμβαση προς ομαλοποίηση της πορεία της.

Στο 2,7% διαμορφώνονται τα κέρδη για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ενώ κατά 4,8% ενισχύεται ο πανευρωπαϊκός DJ Stoxx 600. Παρά, πάντως, την εντυπωσιακή άνοδο των τελευταίων συνεδριάσεων, ο Οκτώβριος, αποτέλεσε έναν από τους χειρότερους μήνες για τις διεθνείς αγορές, καθώς κατά τη διάρκειά του «χάθηκαν» 11 τρισ. δολάρια από την αξία κεφαλαιοποίησης των αγορών σε διεθνές επίπεδο.

Επιστρέφοντας στην σημερινή πραγματικότητα, η αντιστροφή τάσεων στη γερμανική αγορά, οδηγεί τον DAX 30 σε κέρδη 0,42% στο επίπεδο των 4.843 μονάδων. Ράλι 6,80% για τον CAC 40 στις 3.327 μονάδες, αλλά και για τον FTSE 100, ο οποίος κινείται 5,38% υψηλότερα στις 4.173 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,63%, τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,64% και τον Nasdaq να κερδίζει 0,50%.

Πέραν της ανακοίνωσης της Fed, το ενδιαφέρον στρέφεται και στην δημοσιοποίηση των στοιχείων για την πορεία των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v