Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι ράλι στις ευρωαγορές

Μίνι ράλι καταγράφουν οι κύριες ευρωαγορές, με τον DAX να ενισχύεται κοντά στο 5,01%, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων μεγέθη κορυφαίων εταιρειών αλλά και την κάθετη υποχώρηση των μετοχικών αποτιμήσεων.

Πραγματικό ράλι καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία ακολουθούν το παράδειγμα της Ασίας, μετά την κάθετη υποχώρηση των αποτιμήσεων, τάση που δημιουργεί πληθώρα επενδυτικών ευκαιριών.

Παράλληλα η ανακοίνωση ιδιαίτερα θετικών εταιρικών μεγεθών, όπως για παράδειγμα αυτά της BP (+3,9%), αλλά και αναβαθμίσεις τιμών-στόχων και συστάσεων για ομίλους όπως οι Air France-KLM (0,5%) και Ryanair (0,8%) συμβάλλουν στην διαμόρφωση ακόμη πιο θετικού κλίματος.

«Αστέρι» της σημερινής συνεδρίασης η μετοχή της VW, η οποία ενισχύθηκε έως και 93%, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση για αύξηση στο 42,6% του μεριδίου που κατέχει στον όμιλο η Porsche, με αποτέλεσμα να καθίσταται ο κορυφαίος όμιλος παγκοσμίως από πλευράς κεφαλαιοποίησης.

Κέρδη 1,2% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ενώ πλησίον του 1,9% ενισχύεται ο πανευρωπαϊκός DJ Stoxx 600.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα κορυφαία ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον DAX να σημειώνει κέρδη 5,01% στις 4.552 μονάδες, τον FTSE 100 να ενισχύεται πλησίον του 1,17% στις 3.897 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται ανοδικά κατά 0,1% στις 3.069 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v