Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαθέσεις ράλι στις διεθνείς αγορές

Ράλι καταγράφεται στις αγορές ανά την υφήλιο, μετά τις μειώσεις επιτοκίων από το Χονγκ Κονγκ έως και την Ουάσιγκτον αλλά και θετικά εταιρικά μεγέθη. Κέρδη 2,54% για DAX 30, ισχυρή άνοδος σε Ρωσία και Τουρκία.

Σε ράλι επιδίδονται οι αγορές σε διεθνές επίπεδο, καθώς οι κεντρικές τράπεζες από το Χονγκ Κονγκ έως την Ουάσιγκτον προχωρούν σε μείωση βασικών επιτοκίων, ενώ η Fed ανακοίνωσε συμφωνία παροχής πακέτου βοήθειας μέσω swap, ύψους 120 δισ. δολαρίων στις περιοχές Βραζιλία, Μεξικό, Νότια Κορέα και Σιγκαπούρη.

Η άνοδος διαχέεται σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, με τις μετοχές των BHP Billiton και Rio Tinto να ενισχύονται υψηλότερα του 7%, μετά και το αντίστοιχο ράλι του ψευδαργύρου στην αγορά της Σαγκάης.

Εντυπωσιακά κέρδη 16% για τον τίτλο της Alcatel - Lucent, μετά την ανακοίνωση ζημιών χαμηλότερων των εκτιμήσεων για το γ΄ τρίμηνο, ενώ πλησίον του 11% ενισχύεται η μετοχή της γερμανικής Metro.

Η εκρηκτική πορεία των αγορών ξεκίνησε από την Ασία, όπου ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο-ρεκόρ 12%, ενώ το νόμισμα της χώρας γουόν διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας του έναντι του δολαρίου, σαφώς και λόγω της χείρας βοηθείας από τη Fed προς την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Άνοδος 2,3% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ενώ κατά 0,95% υψηλότερα κινείται ο πανευρωπαϊκός DJ Stoxx 600, με τους 15 από τους 19 κλαδικούς δείκτες του να καταγράφουν σημαντικά κέρδη.

Ανάλογες διαθέσεις επικρατούν και στις αναδυόμενες αγορές. Ο MSCI Emerging Market ενισχύεται για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, σημειώνοντας κέρδη 6,7%. Πλησίον του 7,7% η άνοδος για τον ρωσικό Micex και καθ’ όλα εντυπωσιακή πορεία για τον τουρκικό ISE National 100, με κέρδη της τάξης του 8%.

Στον χορό της ευφορίας συμμετέχουν βεβαίως και οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX 30 σαφώς να ξεχωρίζει, καθώς καταγράφει κέρδη 2,54% στις 4.925 μονάδες. Περισσότερο προσεκτικοί οι επενδυτές στις αγορές του Λονδίνου και του Παρισιού, όπου ο FTSE 100 και ο CAC 40 ενισχύονται 0,18% και 0,45%, διαμορφούμενοι στις 4.250 και στις 3.417 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v