Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι ευρωαγορών, αναδυόμενων & futures Wall

Αμείωτο διατηρείται το ράλι στις διεθνείς αγορές, με τα futures της Wall Street να κινούνται ισχυρά ανοδικά και τον DAX 30 να ξεπερνά εκ νέου το επίπεδο των 5.000 μονάδων, με κέρδη 4%.

Χωρίς «φρένο» κινούνται οι αγορές σε διεθνές επίπεδο σημειώνοντας ισχυρά κέρδη και λαμβάνοντας στήριξη τόσο από θετικά εταιρικά μεγέθη όσο και από τις μειώσεις επιτοκίων ανά την υφήλιο.

Παράλληλα η ανακοίνωση εκ μέρους της Fed για συμφωνία «swap» συνολικής αξίας 120 δισ. δολαρίων με τις Κεντρικές Τράπεζες Βραζιλίας, Μεξικό, Ν. Κορέας και Ιαπωνίας, αποτέλεσε έναν ακόμη παράγοντα που στηρίζει, κατά κύριο λόγω, την πορεία των χρηματιστηρίων των αναδυόμενων οικονομιών.

Άνοδος της τάξης του 7,8% για τον τουρκικό δείκτη ISE National 100, με τον ρωσικό Micex να ενισχύεται πλησίον του 7%

Ισχυρά ανοδική κίνηση σχεδόν για το σύνολο των επιχειρηματικών κλάδων, με τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων να ενισχύονται ισχυρά, καθώς οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και ως εκ τούτου της κατανάλωσης πρώτων υλών βελτιώνονται. Κλασσικά παραδείγματα οι μετοχές BHP Billiton και Rio Tinto με κέρδη υψηλότερα του 6%.

Ράλι 16% για τη μετοχή της Alcatel-Lucent, ενώ ανάλογη εικόνα σημειώνει και η γερμανική MAN AG με άνοδο της τάξης του 10%.

«Οι συντονισμένες κινήσεις ανά την υφήλιο προσφέρουν την απαραίτητη ελπίδα στους επενδυτές», σημειώνει στο πρακτορείο Bloomberg ο κ. Richard Wilson, διαχειριστής κεφαλαίων ύψους 2,5 δισ. δολαρίων για λογαριασμό της Theadneedle Asset Management στο Λονδίνο.

Στο 2,6% τα κέρδη για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ο οποίος καταγράφει τριήμερο ράλι. Πάντως ακόμη και με αυτήν την πορεία ο δείκτης «χάνει» από την αρχή του έτους το 40% της αξίας του.

Πλησίον του 2,5% τα κέρδη για τον πανευρωπαϊκό DJ Stoxx 600, ενώ το σύνολο των 18 αγορών της Δ. Ευρώπης σημειώνουν άνοδο, με τον DAX 30 να «λάμπει» κατορθώνοντας να ξεπεράσει εκ νέου το επίπεδο των 5.000 μονάδων, με άνοδο της τάξης του 4,13%. Κέρδη 1,66% για FTSE 100 στις 4.312 μονάδες, ενώ πλησίον του 0,95% ενισχύεται ο CAC 40 στις 3.435 μονάδες.

Εντυπωσιακή άνοδο καταγράφουν, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 3,06%, τον S&P 500 πλησίον του 2,66% και τον Nasdaq να κινείται 2,76% υψηλότερα.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στην ανακοίνωση της «προκαταρτική μέτρησης» του αμερικανικού ΑΕΠ για το γ’ τρίμηνο, όπου αναμένεται ανάπτυξη – 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v