Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών επί 5η επάλληλη συνεδρίαση

Κέρδη απεκόμισαν οι ευρωαγορές, επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση, που είναι το μεγαλύτερο διάστημα κερδών στη φετινή χρονιά, καθώς πέφτουν τα επιτόκια στην αγορά χρήματος.

Υψηλότερα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές, αποκομίζοντας κέρδη επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση, που είναι το μεγαλύτερο διάστημα κερδών στη φετινή χρονιά, καθώς οι ενδείξεις εκτόνωσης της κρίσης στις αγορές χρήματος, με την πτώση των επιτοκίων, επισκίασαν τις στατιστικές ανακοινώσεις που αποδεικνύουν ότι η παγκόσμια οικονομία διολισθαίνει σε ύφεση.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,5% υψηλότερα στις 4.443 μονάδες, ο DAX 0,8% στις 5.026 μον. και ο CAC 1,2% στις 3.527 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες ενισχύθηκαν σε όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πλην της Ιρλανδίας.

H ING Groep έκλεισε με άνοδο 5,2% ενώ η Swiss Reinsurance ενισχύθηκε 6,3%. Η HBOS σημείωσε ράλι 6,1% καθώς φημολογείται ότι η βρετανική στεγαστική τράπεζα θα λάβει κι άλλη προσφορά, ανταγωνιστική της Lloyds TSB.

Το διατραπεζικό επιτόκιο Libor του Λονδίνου μειώθηκε 17 μονάδες βάσης στο 2,86%, στα χαμηλότερα επίπεδα μετά την κατάρρευση της Lehman στις 15 Σεπτεμβρίου.

Αυτή η ανακοίνωση τόνωσε τις επενδυτικές διαθέσεις, επισκιάζοντας τις ανακοινώσεις για έντονη συρρίκνωση του κλάδου μεταποίησης στη Βρετανία και την αρνητική ανάπτυξη του ΑΕΠ της ευρωζώνης στο γ’ τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v