Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πτωτική τροχιά παραμένουν euribor, libor

Νέα υποχώρηση, κατά 3 μονάδες βάσης, στο 4,73% εμφανίζει σήμερα το διατραπεζικό επιτόκιο σε ευρώ για χορηγήσεις τριμήνου, εν μέσω προσδοκιών για μείωση επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη.

Σε πτωτική τροχιά παραμένουν euribor, libor
Νέα υποχώρηση, κατά 3 μονάδες βάσης, στο 4,73% εμφανίζει σήμερα το διατραπεζικό επιτόκιο σε ευρώ (euribor) για χορηγήσεις τριμήνου, εν μέσω προσδοκιών για μείωση επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη.

Το διατραπεζικό επιτόκιο σε ευρώ υποχωρεί για 17η συνεχόμενη ημέρα, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο σε δολάρια (libor) στη διατραπεζική αγορά του Λονδίνου υποχωρεί για 16η συνεχόμενη ημέρα, στο 2,86% από 3,03% την Παρασκευή. 

Σημειώνεται ότι το libor υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και κατέρρευσε η Lehman Brothers.  

"Οι μειώσεις επιτοκίων θα βοηθήσουν στην υποχώρηση του κόστους του χρήματος. Όμως, ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ότι δεν έχουμε ακούσει κάποια είδηση για προβλήματα σε επιχείρηση ή τράπεζα τις τελευταίες ημέρες. Εκτιμώ ότι το κλίμα θα βελτιωθεί περαιτέρω εντός της εβδομάδας", σχολιάζει ο κ. Jan Misch, trader της γερμανικής Baden Wuerttemberg.  

Εν τω μεταξύ, οι αγορές αποτιμούν νέες μειώσεις επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την ΕΚΤ αλλά και την Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας, την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v