Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παίρνουν "ανάσα" οι ευρωπαϊκές αγορές

Από υψηλότερο επίπεδο ξεκίνησε η συνεδρίαση στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, έπειτα από δύο ημέρες σημαντικών απωλειών, βρίσκοντας στήριξη στις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες. Άνοδος άνω του 1% για DAX.

Από υψηλότερο επίπεδο ξεκίνησε η συνεδρίαση στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, έπειτα από δύο ημέρες σημαντικών απωλειών, βρίσκοντας στήριξη στις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες.

Με κέρδη 22% άνοιξε η μετοχή της British Airways, η οποία ανακοίνωσε απώλειες εξαμήνου λιγότερες από το αναμενόμενο, ενώ η ανακοίνωση της Lafarge για άνοδο 8% στα κέρδη της οδήγησε τη μετοχή της περίπου 7% υψηλότερα.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου κινείται 1,71% υψηλότερα στις 4.345 μονάδες, ενώ κέρδη 1,01%, στις 4.862 μονάδες, καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης. Ανοδικά κατά 1,3% κινείται ο δείκτης CAC του Παρισιού, στις 3.431 μονάδες.

Μικτές τάσεις επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια, με το κλίμα να επιβαρύνεται από την πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων και τις προειδοποιήσεις για τα εταιρικά κέρδη. Πτώση 3,5% κατέγραψε ο Nikkei, ενώ ανοδικά κατά 3,9% κινήθηκε ο Kospi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v