Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη μέρα μαζικών πωλήσεων στις ευρωαγορές

Βυθίζονται για δεύτερη μέρα οι ευρωαγορές μετά τις ανησυχίες που προκάλεσε στους επενδυτές, η δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ για ενδεχόμενο παρατεταμένο "κατρακύλισμα" της παγκόσμιας οικονομίας.

Βυθίζονται για δεύτερη μέρα οι ευρωαγορές μετά τις ανησυχίες που προκάλεσε στους επενδυτές, η δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ενδεχόμενο παρατεταμένο "κατρακύλισμα" της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 5,6% στις 215,48 μονάδες. Σημειώνεται ότι οι απώλειες από την αρχή του χρόνου έχουν ξεπεράσει το 40% ενώ πάνω από 27 τρισ. δολ. έχουν διαγραφεί από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά.

Το κλίμα στο χρηματιστήριο της Μεγάλης Βρετανίας δεν μπόρεσε να αντιστραφεί παρά τη γενναιόδωρη μείωση των επιτοκίων (1,5%) από την Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας.

Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με απώλειες ύψους 5,7%, στις 4.272,41 μονάδες με τις μετοχές της Shell και BHP Billiton να πρωτοστατούν στην πτώση.

Αντίστοιχα σημαντικές απώλειες παρουσίασαν και τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία. Συγκεκριμένα οι μαζικές πωλήσεις των Γερμανών επενδυτών οδήγησαν το DAX χαμηλότερα κατά 6,8% στις 4.813,57 μονάδες ενώ ο CAC 40 ακολούθησε με πτώση 6,4% στις 3.387,25 μονάδες.

Παράλληλα απογοητευτική είναι η εικόνα πολλών ευρωπαϊκών μετοχών κυρίως των πετρελαϊκών και μεταλλευμάτων. Η Shell πρωτοστάτησε στο όλο νοσηρό χρηματιστηριακό κλίμα με πτώση 7,4%, ενώ εξίσου σημαντική υποχώρηση παρουσίασε και η μετοχή της BHP Billiton (15%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v