Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονη μεταβλητότητα στις ευρωαγορές

Συχνές εναλλαγές πρόσημων χαρακτηρίζουν τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες περιορίζουν ή χάνουν πλήρως τα αρχικά τους κέρδη πιέσεων σε ενεργειακές εταιρείες, αλλά και υποχώρησης μετοχών όπως αυτή της ING.

Εναλλαγές πρόσημων και ισχυρή υποχώρηση σε ενεργειακούς τίτλους, χαρακτηρίζουν τις σημερινές συνεδριάσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, τα οποία «χάνουν» τα αρχικά τους κέρδη.

Η υποχώρηση του «μαύρου χρυσού» σε χαμηλό 20 μηνών, αλλά και η συνεχιζόμενη αποδυνάμωση στις τιμές βασικών και πολυτίμων μετάλλων, λόγω των φόβων ότι η παγκόσμια ύφεση θα οδηγήσει σε κάθετη πτώση της ζήτησης, «βαρύνουν» τελικώς στις συνειδήσεις των επενδυτών.

Πτώση 2,9% για τον βρετανικό ενεργειακό όμιλο BG Group, απώλειες 4,4% για την StatoilHydro, ενώ σε πτωτική τροχιά κινούνται οι τίτλοι των BHP Billiton και Rio Tinto με αποδυνάμωση 2,9% και 1,9% αντίστοιχα.

Πτωτική πορεία και για τη μετοχή της ING (-1,30%) στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, μετά την ανακοίνωση απομειώσεων ύψους 1,51 δισ. ευρώ αλλά και ζημίες 478 εκατ. ευρώ, οι οποίες ήταν οι πρώτες που «εμφανίζει» ο όμιλος στην ιστορία του.

Αντιστροφή τάσεων για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, ο οποίος υποχωρεί 0,4%, ενώ σε αρνητικό πρόσημο «γύρισαν» και τα futures της Wall Street. Οριακές απώλειες 0,04% για τον DAX στις 4759 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,24%, διαμορφούμενος στο επίπεδο των 4256 μονάδων και τον CAC 40 να σημειώνει άνοδο 0,05% στις 3336 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v