Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές

Ανοδικά εξακολουθούν να κινούνται οι ευρωαγορές, αν και καταγράφεται περιορισμός των κερδών τους, κυρίως εξαιτίας της πτωτικής πορείας πετρελαϊκών και μεταλλευτικών ομίλων. Στο 0,49% η άνοδος για DAX.

Παραμένουν σε ανοδική τροχιά οι ευρωπαϊκές αγορές, αν και τα κέρδη τους έχουν ελαφρώς περιοριστεί, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά μεγέθη εταιρειών όπως οι UniCredit και EdF.

Παράγοντας στήριξης και έκθεση του γερμανικού χρηματοοικονομικού ομίλου Dresdner Kleinwort, σύμφωνα με την οποία η κρίση πιθανώς να έχει φθάσει στο «ζενίθ» της, με συνέπεια τα «χειρότερα να έχουν περάσει». Ο γερμανικός όμιλος αναβαθμίζει τη σύστασή του για ευρωπαϊκές και βρετανικές μετοχές σε «neutral» από «underweight», υποστηρίζοντας ότι οι αποτιμήσεις είναι, πλέον, χαμηλές μετά και το εκτεταμένο sell-off του Οκτωβρίου.

Άνοδος 4,6% για τον τίτλο της UniCredit και 3,6% για την EdF, ενώ τα κέρδη των δεικτών «μαζεύονται» κυρίως εξαιτίας της πτωτικής πορείας που ακολουθούν μετοχές πετρελαϊκών και μεταλλευτικών ομίλων, οι οποίοι «προσαρμόζονται» στην υποχώρηση των τιμών πετρελαίου και εμπορευμάτων.

Ισχυρές οι πιέσεις για τη μετοχή της Swiss Life Holding, η οποία υποχωρεί 13%, μετά την ανακοίνωση ότι δεν θα κατορθώσει να «πετύχει» τους ετήσιους στόχους κερδοφορίας της, τους οποίους – τον Αύγουστο – είχε τοποθετήσει μεταξύ 1,8 και 1,9 δισ. ελβετικών φράγκων.

Άνοδο 0,4% σημειώνει ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 600, με το P/E διαπραγμάτευσής του να έχει υποχωρήσει στο 9, δηλαδή χαμηλότερα από το μέσο όρο της τελευταίας τετραετίας, που ήταν το 14.

Σταθερά στη θετική περιοχή ο DAX 30, με τα κέρδη του να διαμορφώνονται στο 0,49% και τον γερμανικό δείκτη να αγγίζει τις 4786 μονάδες. Άνοδος 0,32% για τον FTSE 100 στις 4260 μονάδες, ενώ πλησίον του 0,31% ενισχύεται ο CAC 40 στις 3346 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v