Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος με έντονες διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

Αντιστροφή του επενδυτικού κλίματος, από αρνητικό σε θετικό, χάρη κυρίως στο "γύρισμα" της Wall, παρατηρήθηκε στην συνεδρίαση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Αντιστροφή του επενδυτικού κλίματος από αρνητικό σε θετικό, παρατηρήθηκε στα μέσα της συνεδρίασης των κυριοτέρων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Οι επενδυτές με εντολές αγοράς οδήγησαν τους δείκτες υψηλότερα καθώς η αύξηση στην τιμή πετρελαίου οδήγησε τους παραγωγούς ενέργειας σε καλύτερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,8% στις 201,91 μονάδες περιορίζοντας τις χθεσινές απώλειες ύψους 2,2%.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε το χρηματιστήριο του Λονδίνου με το δείκτη FTSE 100 να κλείνει με κέρδη 1,85% στις 4.208,55 μονάδες. Ανάλογη και η πορεία των χρηματιστηρίων σε Γερμανία και Γαλλία. Συγκεκριμένα ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 0,49% στις 4.579,47 μονάδες ενώ ο CAC 40 έκλεισε υψηλότερα 1,11% στις 3.217,40 μονάδες.

Αρωγοί στο θετικό κλίμα των ευρωαγορών ήταν οι μετοχές ενέργειας της Total που παρουσίασαν άνοδο 4,6% και της BP με κέρδη 4,1%. Με εξίσου σημαντική άνοδο 3,9% έκλεισε και η μετοχή του Ολλανδικού ομίλου πετρελαίου Shell.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v