Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντείνονται οι τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Λυγίζουν υπό το βάρος των τραπεζικών πιέσεων οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς διατηρείται ο προβληματισμός σχετικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Πτώση δείχνουν τα futures της Wall Street.

Λυγίζουν υπό το βάρος των τραπεζικών πιέσεων οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς διατηρούνται ο προβληματισμός και οι ανησυχίες σχετικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου καταγράφει πτώση της τάξης του 1,76% στις 4.059 μονάδες, κατά 1,43% χαμηλότερα συνεχίζει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 4.492 μονάδες, ενώ κατά 1,83% υποχωρεί ο δείκτης CAC του Παρισιού, στις 3.123 μονάδες.

Απώλειες έως και 9,4% κατέγραφε η BNP Paribas και μεγαλύτερες του 7% η Credit Suisse, ενώ πτωτικά κινούνται και οι εταιρίες του κλάδου των μετάλλων, με την BHP Billiton να χάνει 4,9% μετά την υποβάθμιση της πρόβλεψης της Macquarie Group για την κερδοφορία του 2009 κατά 31%.

Εν τω μεταξύ, σε αρνητικό άνοιγμα της Wall Street παραπέμπουν τα συμβόλαια του Dow Jones (-1,39%) και του S&P 500 (-1,72%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v