Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή διόρθωση μετά το ράλι στις ευρωαγορές

Επιστροφή σε πτωτική τροχιά για τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το εντυπωσιακό ράλι της Δευτέρας, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων και ασφαλιστικών εταιρειών.

Επιστροφή σε πορεία διόρθωσης για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές ασφαλιστικών εταιρειών και μεταλλευτικών ομίλων να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις, μετά και την απόσυρση της BHP Billiton από την διεκδίκηση της Rio Tinto.

Άμεσο αποτέλεσμα η μετοχή της Rio Tinto να υποχωρεί σε ποσοστό της τάξης του 31% στην αγορά του Λονδίνου, ενώ ισχυρές απώλειες κατά 11% καταγράφει ο τίτλος της AXA, μετά την υποβάθμιση των ετήσιων προβλέψεων κερδοφορίας της.

Απώλειες 2,8% για Royal Philips Electronics, μετά από σύσταση της Royal Bank of Scotland Group για πώληση της μετοχής, ενώ πλησίον του 2,3% αποδυναμώνεται η Swiss Re, κατόπιν υποβάθμισής της σε «underweight» από «overweight» από την JPMorgan Chase.

Στο 1,5% η πτώση για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, ο οποίος «ανεβάζει» τις ετήσιες απώλειές του στο 47%, οι οποίες σαφώς συνδέονται άμεσα με τις συνολικές απομειώσεις ενεργητικού ύψους ενός τρισ. που έχουν ανακοινωθεί ανά την υφήλιο από τραπεζικούς, κατά κύριο λόγο, ομίλους.

Στο 1,83% η πτώση για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 4.470 μονάδων, ενώ πλησίον του 1,72% αποδυναμώνεται ο FTSE 100 στις 4.081 μονάδες. Ανάλογη εικόνα και για τη γαλλική αγορά, με τον CAC 40 να υποχωρεί 2,08% στις 3.106 μονάδες.

Αντίθετα ανοδική πορεία ακολούθησαν οι ασιατικές αγορές, ακολουθώντας το χθεσινό παράδειγμα Wall Street και Ευρώπης, με τον δείκτη Nikkei να καταγράφει κέρδη υψηλότερα του 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v