Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικό ράλι στις ευρωαγορές – Κέρδη 3% για DAX

Σε πραγματικό ράλι για τους τραπεζικούς τίτλους εξελίσσεται η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τις ευρωαγορές, μετά την κρατική «σανίδα σωτηρίας» προς τη Citigroup. Στο 3% τα κέρδη για τον DAX.

Ανοδικό ξέσπασμα για τους τραπεζικούς τίτλους στην Ευρώπη, μετά την «κρατική σανίδα» σωτηρίας προς την Citigroup στις ΗΠΑ, αλλά και την εξαγγελία αναμόρφωσης του τρόπου λειτουργίας της Deutsche Bank, από τον επικεφαλής της κ. Josef Ackermann.

Εκρηκτική πορεία ακολουθεί η μετοχή της Citigroup στη γερμανική αγορά, καθώς ενισχύεται 36%, «παρασύροντας» στην πορεία της και τους υπόλοιπους τραπεζικούς τίτλους. Κέρδη 3,7% για Deutsche Bank, πλησίον του 3,9% για την Credit Suisse, ενώ κατά 14% υψηλότερα κινείται ο τίτλος της Hypo Real Estate Holding, μετά και τη λήψη 20 δισ. δολαρίων προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες επισφάλειες.

Στο 3% τα κέρδη για τον πανευρωπαϊκό DJ Stoxx 600, με τους 19 από τους 20 κλαδικούς δείκτες που τον απαρτίζουν να κινούνται ισχυρά ανοδικά. Εξαίρεση αποτελεί ο κλαδικός δείκτης αυτοκινητοβιομηχανιών.

«Όλοι γνωρίζαμε ότι η Citi είναι «πολύ μεγάλη» για να την αφήσουν να καταρρεύσει», υποστηρίζει στο Bloomberg, ο κ. Roger Kunz, διαχειριστής κεφαλαίων 20 δισ. δολαρίων για λογαριασμό της Clariden Leu στη Ζυρίχη.

Ανοδικά κινούνται και οι 17 αγορές της Δ. Ευρώπης που λειτουργούν σήμερα, με τον DAX 30 να ενισχύεται 3,02% στις 4.252 μονάδες, παρά την «βύθιση» του δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης Ifo στη Γερμανία τον Νοέμβριο, ο οποίος υποχώρησε πολύ χαμηλότερα από τις προλβέψεις των αναλυτών.

Ράλι 4,19% για τον FTSE 100 στις 3.939 μονάδες, καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός κ. Gordon Brown ανακοινώνει – σε ομιλία του στην Συνομοσπονδία Βρετανών Βιομηχάνων – νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας, με βασικότερο τη μείωση του ΦΠΑ κατά 2,5% στο 15%.

Ανάλογες διαθέσεις και στην γαλλική αγορά, με τον CAC 40 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 4,91%, ο οποίος κατόρθωσε να ξεπεράσει το "ψυχολογικό όριο" των 3.000 μονάδων, φθάνοντας στις 3.020 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v