Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμφιβολίες στις ευρωαγορές μετά το πρωινό ράλι

Οι αμφιβολίες επιστρέφουν το μεσημέρι, μετά την πρωινή εύρωστη αντίδραση που στηρίχτηκε σε κερδοσκοπικές αγορές, με αφορμή την προοπτική πώλησης του τραπεζικού κολοσσού Citigroup. Παραμένει το ράλι στα futures Wall.

Κόπωση επικρατεί το μεσημέρι στις ευρωαγορές, μετά την πρωινή εύρωστη αντίδραση που στηρίχτηκε σε κερδοσκοπικές αγορές, με αφορμή την προοπτική πώλησης του τραπεζικού κολοσσού Citigroup.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 3.874 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,94% στις 4.180 μονάδες και ο CAC υποχωρεί 0,98% στις 2.951 μονάδες.

H Citigroup και το ενδεχόμενο πώλησής της αποτελεί τον βασικό παράγοντα που στηρίζει τις διαθέσεις των επενδυτών για έστω και επιλεκτικές αγορές στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η κάθετη πτώση στις αποτιμήσεις τραπεζών και μεταλλευτικών ομίλων οδηγεί σε ράλι τους τίτλους των δύο κλάδων.

Άνοδος 20% για τη μετοχή της Citi στη γερμανική αγορά, η οποία συμπαρασύρει στην ανοδική της πορεία και τους τίτλους της UBS και της Deutsche Bank οι οποίοι ενισχύονται περισσότερο του 4%.

"Έκρηξη" 10% για τη μετοχή της BHP Billiton, καθώς οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων είναι  διαπραγματεύσιμες με το χαμηλότερο P/E από το 1995, ενώ ισχυρή ανοδική πορεία ακολουθεί και η μετοχή της Anglo American με κέρδη 9,4%.

"Οι αγορές έχουν δυνατότητα περαιτέρω ανόδου καθώς είναι υπερπουλημένες. Πιθανώς να βρισκόμαστε στην αρχή του bear market rally που τόσο καιρό περιμέναμε", σημειώνει ο κ. Philippe gijsels, αναλυτής της Fortis Global Markets.

Κέρδη 0,9% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ο οποίος αναμένεται να κλείσει την εβδομάδα με απώλειες κοντά στο 12%, ενώ στο 0,6% διαμορφώνεται η άνοδος για τον DJ Stoxx 600.

Ράλι καταγράφεται στα futures της Wall Street
, μετά το εξαντλητικό sell-off στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Άνοδος 3,07% για τον Dow Jones, πλησίον του 3,09% για τον S&P 500 και κατά 3,25% ψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v