Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι κεντρικές τράπεζες στηρίζουν τις αγορές

Η παρέμβαση των μεγάλων κεντρικών τραπεζών προκαλεί πειστική ανοδική αντίδραση στους βασικούς δείκτες των ευρωαγορών και στα futures της Wall, ενώ συνεχίζονται οι κοσμογονικές τραπεζικές εξελίξεις.

Η παρέμβαση των μεγάλων κεντρικών τραπεζών προκαλεί πειστική ανοδική αντίδραση στους βασικούς δείκτες των ευρωαγορών και στα futures της Wall, ενώ συνεχίζονται οι κοσμογονικές τραπεζικές εξελίξεις.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,65% στις 4.993 μονάδες, ο DAX 0,9% στις 5.913 μονάδες και ο CAC 0,78% στις 4.031 μονάδες.

Τα futures του δείκτη της Standard & Poor's 500 δείχνουν άνοδό του 1,2%, ενώ ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού υποχώρησε 1,6% και ενδοσυνεδριακά έφτασε να χάνει έως 4,3%.

Οι ευρωπαϊκές συναλλαγές ξεκίνησαν στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων για τον τραπεζικό χώρο, όπου ανακοινώθηκε η συγχώνευση της Lloyds με την καταπονημένη στεγαστική τράπεζα HBOS και φημολογήθηκε αφενός ότι η Morgan Stanley συζητά για συγχώνευση με τη Wachovia και αφετέρου ότι ενδιαφέρονται για τμηματική εξαγορά της Washington Mutual.

Οι εν λόγω εξελίξεις δεν κατόρθωσαν να εμπνεύσουν πειστική αντίδραση στους βασικούς δείκτες και εξακολουθούσε να επικρατεί νευρικότητα μέχρι να ανακοινωθεί η παρέμβαση των μεγάλων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη στις αγορές κεφαλαίου.

Αυτή την ώρα η μετοχή της HBOS αντιδρά με ράλι 40% στις εξελίξεις, ενώ η UBS και η Barclays ενισχύονται πάνω από 7%. Η Washington Mutual εκτινάσσεται 14% στις γερμανικές συναλλαγές.

Κατά τα λοιπά, η Repsol ενισχύεται 1,5% κατόπιν αναβάθμισης από τη Morgan Stanley και η Pernod-Ricard υποχωρεί 3,9% κατόπιν ανακοίνωσης για αύξηση ετήσιων κερδών 8,7% (χαμηλότερη της αναμενόμενης).

Το ρωσικό χρηματιστήριο παραμένει κλειστό επί τρίτη συνεχόμενη ημέρα

Στις αμερικανικές συναλλαγές θα ανακοινωθούν τα εβδομαδιαία μεγέθη για τα επιδόματα ανεργίας, ο δείκτης Conference Board Αυγούστου και ο δείκτης μεταποίησης Philadelphia Fed Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v