Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντονισμένη παρέμβαση Fed,ΕΚΤ,BoJ,BoE 247 δισ.$

Οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη προχωρούν σε συντονισμένη παρέμβαση, με παροχή ρευστότητας 247 δισ. δολαρίων για την εκτόνωση της κρίσης, παραθέτοντας τους λόγους της παρέμβασης σε κοινό ανακοινωθέν.

Συντονισμένη παρέμβαση Fed,ΕΚΤ,BoJ,BoE 247 δισ.$
Οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη προχωρούν σε συντονισμένη παρέμβαση, με παροχή ρευστότητας 247 δισ. δολαρίων για την εκτόνωση της κρίσης, παραθέτοντας τους λόγους της παρέμβασης σε κοινή ανακοίνωση.

Η αμερικανική Fed, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η ιαπωνική BoJ, η Τράπεζα της Αγγλίας όπως επίσης οι τράπεζες του Καναδά και της Ελβετίας περιλαμβάνονται στις μεγάλες κεντρικές τράπεζες που πραγματοποιούν την επιχείρηση.

"Αυτά τα μέτρα, μαζί με τις κινήσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες μεμονωμένα από τις κεντρικές τράπεζες, έχουν στόχο να βελτιώσουν τις συνθήκες ρευστότητας στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές", αναφέρει σε ανακοινωθέν της η Bank of England.

"Οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά και να κάνουν τα απαραίτητα βήματα ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνεχιζόμενες πιέσεις".

Στην κοινή ανακοίνωση των έξι κεντρικών τραπεζών τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι προχωρούν σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να υπάρξει χαλάρωση της έντασης στις αγορές χρήματος και παράλληλα στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Παράλληλα, η ΕΚΤ τονίζει ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες, με στόχο να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις, είτε συντονισμένες είτε κατά μόνας, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v