Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MS: Διαπραγματεύσεις για συγχώνευση με Wachovia

Σε αναζήτηση καταφυγίου από τη συνεχιζόμενη αιμορραγία της Wall Street πορεύεται η Morgan Stanley, η οποία βρίσκεται στο πρώτο στάδιο διαπραγματεύσεων για συγχώνευση με την Wachovia.

MS: Διαπραγματεύσεις για συγχώνευση με Wachovia
Σε αναζήτηση καταφυγίου από τη συνεχιζόμενη αιμορραγία της Wall Street πορεύεται η Morgan Stanley, η οποία βρίσκεται στο πρώτο στάδιο διαπραγματεύσεων για συγχώνευση με τη Wachovia.

Η υποχώρηση της μετοχή της Morgan 42% κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας και υπό τη δαμόκλειο σπάθη της κατάρρευσης της Lehman Brothers οδηγεί τον επικεφαλής της κ. John Mack σε αναζήτηση εταίρου, προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω δυσάρεστες συνέπειες για τον όμιλο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η Morgan Stanley και η Goldman Sachs είναι οι τελευταίες ανεξάρτητες επενδυτικές τράπεζες της Wall Street, οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται με καχυποψία από τους επενδυτές, τάση που αποτυπώνεται και στην πορεία των μετοχών τους.

Η Wachovia, καθώς είναι καθαρά εμπορική τράπεζα, εμφανίζεται ως ένας πολύ καλός εταίρος για τη Morgan Stanley, με δεδομένο ότι δεν έχει υψηλή έκθεση στις προβληματικές περιοχές των αγορών και ταυτόχρονα διαθέτει καλή ρευστότητα αλλά και σταθερή πελατειακή βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v