Deutsche Post-RSA ”ρίχνουν” τις ευρωαγορές

Στο ”κόκκινο” κινούνται 13 από τους 17 βασικούς δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών αγορών. Τις μεγαλύτερες πιέσεις εμφανίζει ο κλάδος των ασφαλειών λόγω της RSA αλλά και των ταχυδρομείων λόγω Deutsche Post. Οι αγορές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Πτωτικά κινούνται 13 από τους 17 βασικούς δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών αγορών.

Οι επενδυτές αγνόησαν τα πολύ καλά στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, η οποία εκτινάχθηκε τον Ιούλιο στο υψηλότερο επίπεδο των 3 τελευταίων ετών κι έστρεψαν το βλέμμα τους στα κυριότερα εταιρικά νέα της ημέρας αλλά και στις προβλέψεις ξένων επενδυτικών οίκων για μετοχές.

Οι μεγαλύτερες πιέσεις παρατηρούνται στον τομέα των ασφαλιστικών εταιριών, καθώς η J.P Morgan υποβάθμισε τη μετοχή της Royal & Sun Alliance, σε ”underweight” από ”overweight” προηγουμένως μετά τα πρόσφατα σχέδια του βρετανικού ομίλου να αυξήσει το μετοχικό του κεφάλαιο με έκδοση μιας νέας μετοχής για κάθε μια παλαιά με discount 55%.

Στο μικροσκόπιο της Merrill Lynch βρέθηκε σήμερα η Pinault Printemps Redoute, την οποία υποβάθμισε σε ”neutral” από ”buy” προηγουμένως, μετά την χθεσινή έκδοση των αποτελεσμάτων της εταιρίας για το α΄ εξάμηνο.

Στην γαλλική αγορά, απώλειες μεγαλύτερες του 4,5% σημειώνει η μετοχή της Sodexho Alliance SA, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας catering στον κόσμο, καθώς τα αποτελέσματά εξαμήνου της ήταν πολύ χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η εταιρία δήλωσε επίσης ότι περιμένει τα καθαρά της κέρδη για τη χρήση 2002-2003 να διαμορφωθούν στα 160 εκατ. ευρώ από 200 εκατ. ευρώ της προηγούμενης εκτίμησής της.

Στην αγορά της Φρανκφούρτης, στο στόχαστρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκε σήμερα κυρίως και η μετοχή της Deutsche Post (παρά την αναβάθμισή της από την CSFB) καθώς δημοσίευμα των Financial Times Deutschland ανέφερε ότι η ανταγωνίστριά της Otto σκοπεύει να αυξήσει πολύ το μερίδιο αγοράς της.

Θετική παραμείνει η εικόνα που παρουσιάζει ο κλάδος των εταιριών ημιαγωγών, μετά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της Intel για τις πωλήσεις του γ΄ τριμήνου.

Αυτή την ώρα ο Dax διαμορφώνεται στις 3.636 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,88%. Πτώση 0,47% σημειώνει ο CAC-40 στο Παρίσι στις 3.394 μονάδες. Στην αγορά του Λονδίνου ο FTSE-100 υποχωρεί κατά 0,23% στις 4.239 μονάδες αντίστοιχα.

Τόνο στις αγορές θα δώσουν και τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν στις 15:30 για την ανεργία στις ΗΠΑ. Αναλυτές προβλέπουν την αύξηση του ποσοστού στο 6,3% από 6,2% τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v