Εξαγωγικοί τίτλοι δίνουν ώθηση στις ευρωαγορές

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις κυριότερες ευρωαγορές, καθώς γιαμία ακόμη ημέρα η αισιοδοξία για την ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ τονώνει το ενδιαφέρον για εξαγωγικές εταιρίες. Στο επίκεντρο οι France Telecom και Orange μετά την προσφορά της γαλλικής εταιρίας να αγοράσει το μερίδιο της Orange που δεν κατέχει.

Θετικό κλίμα επικρατεί στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω αισιοδοξίας για την πορεία ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, που με τη σειρά της θα ευνοήσει και τις ευρωπαϊκές εξαγωγές.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετοχή της Orange καθώς η France Telecom πρόσφερε 6,6 δισ. ευρώ προκειμένου να αγοράσει το υπόλοιπο μερίδιο που δεν κατέχει ήδη στην εταιρία. Ο γαλλικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός προσφέρει 11 μετοχές του για κάθε 25 της Orange.

Κινητικότητα αναμένεται να εμφανίσουν σήμερα οι μετοχές της British Airways Plc, Air France SA και KLM Royal Dutch Airlines NV, καθώς θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την επιβατική κίνηση του Αυγούστου. Αναλυτές κάνουν λόγο για αύξηση κατά 5%.

Οι αγορές βρίσκονται εν αναμονή και των στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη και τη Βρετανία που θα ανακοινωθούν στις 11:00 Ελλάδος. Αναλυτές εκτιμούν ότι ο δείκτης PMI στην Ευρωζώνη θα ενισχυθεί στις 49 μονάδες τον Αύγουστο από 48 τον Ιούλιο ενώ στη Βρετανία θα έχει υποχωρήσει στις 50,5 μονάδες για τον ίδιο μήνα από 50,9 τον προηγούμενο. Η διαμόρφωση του δείκτη κάτω από το όριο των 50 μονάδων καταδεικνύει την συρρίκνωση του τομέα.

Ο δείκτης Dax διαμορφώνεται στις 3.520 μονάδες κατά 1% υψηλότερα, ο CAC-40 στο Παρίσι κυμαίνεται στις 3.335 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,73% ενώ στην αγορά του Λονδίνου ο FTSE -100 ενισχύεται κατά 0,55% στις 4.183 μονάδες αντίστοιχα.

Η συναλλακτική δραστηριότητα αναμένεται να είναι υποτονική, καθώς η Wall Street είναι κλειστή λόγω Labor Day.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v