Ωθηση από Wall στις ευρωαγορές

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας θα δώσει ώθηση και στην παγκόσμια οικονομία. Θετικά επιδρά και η ανακοίνωση των ικανοποιητικών αποτελεσμάτων της Swiss Re.

Θετικό είναι το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας που αναμένεται να δώσει ώθηση και στην παγκόσμια.

Θετικά επιδρά ακόμη και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Swiss Re, της δεύτερης μεγαλύτερης αντασφαλιστικής παγκοσμίως, τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το εξάμηνο.

Υψηλότερα κινείται και η μετοχή της Nokia κατά 1,3%, ενώ και η Allianz σημειώνει άνοδο 2%. Παράλληλα, κέρδη καταγράφει και η Munich Re, ύστερα από την αναβάθμισή της από τη Merrill Lynch σε neutral από sell.

Κέρδη της τάξης του 0,53% καταγράφει ο FTSE 100 στο Λονδίνο, διαμορφούμενος στις 4220,4 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει περί το 0,82% στις 3521,44 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,74% στις 3347,54 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v