Οι ασφάλειες ”ανεβάζουν” την Ευρώπη

Τα θετικά αποτελέσματα από τον κλάδο των ασφαλειών αλλά και το ανοδικό χθεσινό κλείσιμο της αμερικανικής αγοράς, οδηγούν σε κέρδη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η Hannover, η Scor, αλλά και η Air France.

Τα θετικά αποτελέσματα από τον κλάδο των ασφαλειών, αλλά και το ανοδικό κλείσιμο της αμερικανικής αγοράς στη χθεσινή συνεδρίαση, οδηγούν σε κέρδη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Hannover Re, της πέμπτης μεγαλύτερης αντασφαλιστικής παγκοσμίως, καθώς ανακοίνωσε αύξηση των κερδών κατά 63% στο δεύτερο τρίμηνο. Κέρδη καταγράφει και η γαλλική αντασφαλιστική Scor, ύστερα από την ανακοίνωση διπλασιασμού των κερδών.

Υψηλότερα κινείται και η Air France, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική στην Ευρώπη, καθώς ανακοίνωσε ότι πλέον έχει αυξηθεί σημαντικά η ταξιδιωτική κίνηση ύστερα από τη λήξη του πολέμου στο Ιράκ και την ύφεση της ασθένειας SARS.

Κατά 0,50% ενισχύεται ο FTSE 100 στο Λονδίνο και στις 4198,3 μονάδες, ενώ αντίστοιχη είναι και η άνοδος των DAX και CAC στις 3472,91 και 3273,62 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v