Ανοδος στις ευρωαγορές με... τις πλάτες των ΗΠΑ!

Διευρύνουν τα κέρδη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω αισιοδοξίας για τα στοιχεία που πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα στις ΗΠΑ και αναμένεται να αποτελέσουν νέα ένδειξη ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

Διευρύνουν τα κέρδη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω αισιοδοξίας για τα στοιχεία που πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα στις ΗΠΑ και αναμένεται να αποτελέσουν νέα ένδειξη ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

Ειδικότερα, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης αναμένονται τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας. Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι θα σημειώσουν πτώση στις 395.000 από τις 398.000 της προηγούμενης εβδομάδας.

Παράλληλα, ανακοινώνονται τα στοιχεία για το δείκτη των δεικτών, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για άνοδο 0,4% τον Ιούλιο. Λίγο αργότερα αναμένεται να ανακοινωθει η μεταβολή του δείκτη Fed της Φιλαδέλφεια, με τους αναλυτές να περιμένουν άνοδο στο 10 από το 8,6 του Ιουλίου.

Στην Ευρώπη, τα χρηματιστήρια οδηγούνται κυρίως από τις μετοχές εταιριών όπως η Royal Philips αλλά και του κλάδου των ημιαγωγών, ύστερα από την αναβάθμισή του από τη Lehman Brothers σε overweight.

Η Philips σημειώνει άνοδο της τάξης του 2%, ενώ και η L’ Oreal κερδίζει 1,9%. Να σημειωθεί ότι και οι δύο εταιρίες αποκομίζουν το 30% περίπου των εσόδων τους από την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η STMicroelectronics καταγράφει κέρδη της τάξης του 2%, καθώς η Lehman Brothers αναθεώρησε την τιμή στόχο για την εταιρία στα 36 από τα 30 ευρώ.

Κέρδη υψηλότερα του 3% σημειώνει και η Volkswagen, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς η UBS αναθεώρησε θετικά τη σύσταση για τις μετοχές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε buy 2 από neutral 1.

Άνοδο κατά 4% καταγράφει και η PSA Peugeot Citroen, με την UBS να αυξάνει την τιμή στόχο κατά 30% στα 48 ευρώ. Κατά 5,7% ενισχύεται και η Swatch, ύστερα από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις του CEO της εταιρίας για το δέυτερο εξάμηνο, παρά την υποχώρηση των κερδών στο πρώτο.

Ο FTSE 100 κερδίζει 0,61% στις 4243,2 μονάδες, ενώ ο DAX σημειώνει άνοδο 1,12% στις 3540,29 μονάδες. Ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 1,09% στις 3316,20 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v