Τεχνολογική ώθηση σε Παρίσι- Φρανκφούρτη

Κέρδη χαρίζουν σε Παρίσι και Φρανκφούρτη οι τεχνολογικοί τίτλοι, λόγω κυρίως της χθεσινής ανόδου του Nasdaq. Τάσεις αποκόμισης κερδών εμφανίζονται στο Λονδίνο, ενώ θετική είναι η εικόνα των futures στη Wall Street. Αισιόδοξοι οι αναλυτές για τα στοιχεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης του παν/μίου του Μίτσιγκαν.

Μικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς σε Παρίσι και Φρανκφούρτη καταγράφονται ”τεχνολογικά κέρδη” που αποδίδονται στη χθεσινή σημαντική άνοδο του Nasdaq, ενώ στο Λονδίνο κυρίαρχη είναι η τάση αποκόμισης κερδών.

Χαρακτηριστική της προτίμησης που καταγράφεται για μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, είναι η άνοδος σε Infineon (3,8%), STMicroelectronics (2,5%) και Nokia (2,4%).

Η θετική τάση επιτείνεται ακόμη περισσότερο στο γερμανικό χρηματιστήριο, όπου η άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW, ο οποίος ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, τονώνει την επενδυτική αισιοδοξία.

Κινητικότητα παρατηρείται και στον κλάδο των αεροπορικών εταιριών, μετά τις φήμες που θέλουν την air France να εξετάζει την ανάληψη του ελέγχου στην KLM.

Ανοδικό ξεκίνημα δείχνουν για τη σημερινή συνεδρίαση τα futures στη Wall Street, ενώ με ενδιαφέρον και αισιοδοξία αναμένονται τα στοιχεία από την καταναλωτική εμπιστοσύνη του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν και από τις οικοδομικές άδειες.



Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE 100 εμφανίζει υποχώρηση 0,24% και διαμορφώνεται στις 4.262 μονάδες. Αντίθετα, ο γαλλικός CAC κινείται ανοδικά κατά 0,37% και διαμορφώνεται στις 3.313 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,83% και κινείται πέριξ των 3.536 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v